Nintendo dobler produksjonen av Switch

Etterspørselen etter den nye konsollen har vært mye større enn Nintendo ventet.

Audun Rodem, Gamer.no

Det er allerede kjent at Nintendo Switch har blitt godt mottatt, med tanke på at konsollen har solgt raskere enn noen andre Nintendo-konsoller. Nå viser det seg at salget faktisk har overgått produsentens forventninger med så stor margin at produksjonen må jekkes kraftig opp.

Avisen Wall Street Journal har snakket med kilder som hevder at Nintendo skal øke produksjonen av Switch til 16 millioner i det kommende finansåret, som starter den 1. april. Dette skal være en dobling av det antallet Nintendo opprinnelig planla å produsere i perioden.

Tar trolig snart igjen Wii U

Opplysningene er altså ikke offisielt bekreftet av Nintendo, men dersom de stemmer kan nok dette tolkes som en indikasjon på at Switch vil dra forbi forgjengeren Wii U allerede i nær fremtid.

Audun Rodem, Gamer.no

Wii U har kun solgt i 13,5 millioner eksemplarer siden lanseringen av konsollen i 2012, som Nintendo selv meldte på tampen av fjoråret. Dette tallet var meget svakt sammenlignet med Wii-konsollen, som endte opp å selge i over 100 millioner eksemplarer.

Om Switch-salget fortsetter å akselerere kan det dermed se ut til at Nintendo langt på vei kan bøte på den skuffende mottakelsen til Wii U. Akkurat hva salgstallet ligger på i skrivende stund er ennå uvisst. GamesIndustry meldte imidlertid tidligere at 1,5 millioner Switch-maskiner var blitt solgt bare i løpet av den første uken, mens Nintendos egne anslag lå på 2 millioner innen utgangen av mars.

Nintendo skal slippe sin rapport for inneværende finansår i slutten av april, og da vil vi få flere offisielle tall og informasjon om fremtidige forventninger.

Switch kan få flere bruksområder »

Siste fra forsiden