Switch selger raskere enn noen annen Nintendo-konsoll

The Legend of Zelda: Breath of the Wild setter også salgsrekorder.

Nintendo

Den svært etterlengtede og mye omtalte Nintendo Switch-konsollen ble omsider lansert fredag 3. mars. Takket være noen startvansker – som problemer med den venstre Joy-Con-kontrolleren – har maskinen fått en blandet mottakelse, men det har tilsynelatende ikke påvirket salget i stor grad.

Nintendo Switch har nådd høye salgstall.
Audun Rodem, Gamer.no

I en pressemelding forteller Nintendos nordiske distributør, Bergsala, at Switch har solgt flere eksemplarer i løpet av lanseringshelgen enn noen annen Nintendo-konsoll gjennom tidene. Det nye systemet overgår til og med lanseringen av den voldsomt populære Nintendo Wii, som per dags dato har solgt mer enn 100 millioner eksemplarer.

Zelda-suksess

Videre skriver Bergsala at også The Legend of Zelda: Breath of the Wild har skrevet seg inn i Nintendos rekordbøker. Ingen andre spill i den kritikerroste serien har solgt like bra i løpet av en lanseringshelg, og spillet er også det raskest solgte lanseringsspillet for en Nintendo-konsoll:

– Det slår til og med Wii Sports som tidligere hadde rekorden i form av flest salg den første helgen på markedet i Europa, heter det i pressemeldingen.

Breath of the Wild setter salgsrekorder hos Nintendo.
Nintendo

Det nyeste Zelda-eventyret har så langt blitt svært godt mottatt av kritikere, og også her på bruket har vi latt oss imponere. Vår anmelder er i full gang med sin gjennomspilling, og etter 20 timer hadde han mye fint å si om spillet:

– Jeg har så langt kost meg ordentlig med The Legend of Zelda: Breath of the Wild, og etter alt å dømme er det veldig mange timer igjen før jeg kan komme med en endelig dom. Dette kan jeg likevel si med sikkerhet; det nyeste Zelda-spillet er enormt og ekstremt ambisiøst. Vakre solnedganger og grønne sletter drar deg inn, og de mange frihetene og detaljene forsikrer at du blir værende, skrev Andreas Bjørnbekk i sitt førsteinntrykk.

Du bør ta godt vare på Switch-en din.
Det er nemlig ikke mulig å overføre lagringsfiler på konsollen »

Siste fra forsiden