Nintendo har bekreftet at du ikke kan overføre lagringsfiler på Switch

Du bør ta godt vare på konsollen, med andre ord.

Audun Rodem, Gamer.no

Nintendo Switch er nå lansert, og folk har som ventet kastet seg over konsollen, formodentlig først og fremst med den store lanseringstittelen The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Noen klager fra brukere har likevel dukket opp, og Nintendo har nå bekreftet én sak som en del vil kunne anse som negativt.

Som blant andre Kotaku fikk med seg opplyser Nintendo nemlig på sine kundestøttesider at lagringsdataene på Switch lagres i konsollens internminne og kan ikke lagres på eller kopieres til et SD-kort.

Audun Rodem, Gamer.no

Umuliggjør sikkerhetskopier

I praksis betyr dette altså at du ikke kan ta sikkerhetskopier av lagringsfilene eller overføre dem til andre systemer dersom konsollen av en eller annen grunn skulle takke for seg. Det betyr også at du er pent nødt til å slette noe av det du har installert på konsollen dersom det ikke er mer plass i minnet til ytterligere lagringsdata.

Selv om lagringsfiler riktignok ikke tar allverdens med plass kan dette potensielt bli et problem for noen med tanke på at Switch som kjent kun har 32 GB lagringsplass, hvorav digitalversjonen av det nye Zelda-spillet tar opp nesten halvparten, mens operativsystemet på maskinen tar cirka én fjerdedel.

I en uttalelse til Kotaku sa Nintendo at begrensningen gjelder «for øyeblikket», som kan indikere at det vil endre seg i fremtiden, men dette er altså ikke sikkert. Nintendo Switch har vel å merke støtte for minnekort opptil 2 TB for all annen data enn lagringsdata, som selvsagt hjelper mye, og det kan se ut til at slike kort vil måtte bli løsningen for noenspillere.

Vi streamet nylig litt med Nintendo Switch: Her ser du resultatet »

Siste fra forsiden