Nintendo DS med amerikansk pris og dato

Nintendo of America har kunngjort den amerikanske utgivelsesdatoen og prisen for Nintendo DS.

Det ser ut til å være amerikanerne som får teste Nintendo sin neste håndholdte konsoll først. Den amerikanske utgivelsesdatoen er nemlig den 21. november, mens japanerne først får tilgang til konsollen den 2. desember.

Vi europeere må imidlertid vente til neste år; den europeiske og australske utgivelsen er satt til første kvartal 2005. Nintendo forteller at de er i rute med tanke på den europeiske lanseringen, og at nærmere dato vil bli kunngjort på et senere tidspunkt.

Den amerikanske prisen blir 149.99 dollar, altså litt over tusen norske kroner. Denne prisen er nok ikke så høy som enkelte hadde fryktet, men det gjenstår naturligvis å se hva prisen i vår del av verden blir. Amerikanere har jo tross alt en tendens til å slippe billigere unna enn oss skandinaver.

Konsollen vil lanseres med et trådløst kommunikasjonssystem som heter PictoChat, som vil tillate brukere å lage små tegninger på skjermen eller skrive meldinger (ved hjelp av stylus-pennen) og sende disse til brukere som befinner seg i nærheten. Vi ser for oss at dette programmet kan føre til mye barnslig moro på kjedelige forelesninger og lignende.

Siste fra forsiden