Nintendo DS utsolgt i USA

Amerikanerne brukte bare noen få dager på å kjøpe opp omtrent alle Nintendo DS-konsollene på markedet.

I følge en pressemelding fra Nintendo har amerikanerne allerede kjøpt over 500 000 Nintendo DS-enheter. Dette representerer 90% av alle enhetene tilgjengelig på markedet, og med tanke på at pressemeldingen ble gitt ut i går, kan det se ut som det første partiet med Nintendo DS-konsoller allerede er utsolgt. Dermed må amerikanere som ønsker seg en DS vente til neste parti dukker opp. Alternativt kan de prøve å skaffe seg en DS over eBay, selv om de da kan risikere å måtte betale omtrent det dobbelte av butikkprisen.

I pressemeldingen sin skryter Nintendo av at de eier det håndholdte markedet, og forteller også at de solgte 800 000 Game Boy Advance-enheter i løpet av samme uke. Dette betyr at de totalt har solgt 1.3 millioner håndholdte konsoller i løpet av en enkelt uke, noe som er en salgsrekord på det håndholdte markedet.

Nintendo håper å selge en million Nintendo DS-enheter totalt før året er omme, og fem millioner enheter før april (dette anslaget inkluderer den europeiske lanseringen, som vil foregå i løpet av neste års første kvartal). Nintendo DS ble akkurat lansert i Japan, og selv om det ikke er meldt om amerikanske tilstander i solens rike, ser det ut som konsollen vil selge godt der også.

Siste fra forsiden