Nintendo Switch - Ny variant

Nintendo: – Ingen ny Switch under E3

Det virker som Nintendo avkrefter ryktene om at nye Switch-modeller kommer snart.

Audun Rodem, Gamer.no

I en investorsamtale torsdag virker det som om Nintendo-sjef Shuntaro Furukawa skyter ned ryktene om at nye Nintendo Switch-varianter er like rundt hjørnet. Dette melder blant andre Bloomberg.

– En tommelfingerregel er at vi alltid jobber med ny maskinvare, og vi kommer til å annonsere det når vi er klare for å selge det, men vi har ingen planer om å annonsere det under E3 i juni i år, sa toppsjefen i samtalen.

Super Smash Bors. Ultimate er et av spillene som har sørget for gode tall for Nintendo det siste året.
Nintendo

De siste ukene har flere nettsider og aviser vist til rykter og kilder som hevdet at selskapet planlegger å slippe opp til to nye Switch-varianter i løpet av 2019, og senest denne uken meldte Bloomberg at en ny konsoll kunne komme allerede i juni.

Vel å merke er det fullt mulig at Nintendo kan finne på å annonsere nye Switch-varianter utenfor E3-rammen, men samtidig virker det lite sannsynlig at det skjer med det første nå.

E3 begynner 11. juni, og varer en snau uke.

Gode salgstall

Under samme investorsamtale fortalte Furukawa at selskapet nå har solgt 34,74 millioner Nintendo Switch-konsoller. Dermed har konsollen passert Nintendo 64s totale salgstall på 32,93 millioner konsoller i sin levetid. Nå antar selskapet at de skal selge ytterligere 18 milioner Switch-konsoller i løpet av finansåret 2019, som strekker seg fra april i år til april 2020.

Forrige uke fortalte Nintendo at de sammen med Tencent skal begynne å selge Nintendo Switch-konsoller i Kina, noe som burde by på et stort nytt marked. Vi fikk ikke høre mer om disse planene under investorsamtalen.

LES OGSÅ: Breath of the Wild og Super Mario Odyssey får egne VR-moduser »

(Kilde: The Verge)

Siste fra forsiden