Nintendo røper fremtidsplaner

Nintendo har kunngjort litt informasjon om deres Revolution-konsoll, samt snakket litt om Nintendo DS og lansert en trailer fra det neste Zelda-spillet.

Det er ikke bare Microsoft som har fortalt om visjonene sine på årets Game Developers Conference (GDC). Nintendo-sjefen Satoru Iwata har nå fortalt litt om fremtidsplanene til den japanske konsollprodusenten. Blant annet har han sagt litt om selskapets neste hjemmekonsoll, som fortsatt har kodenavnet Revolution.

Revolution vil være kompatibel med GameCube-spill, noe som er godt nytt for potensielle kjøpere. Ikke bare vil eksisterende GameCube-eiere fortsatt kunne spille det de har i samlingen sin, men nye Revolution-eiere vil kunne oppleve det rike mangfoldet av kvalitetsspill som allerede eksisterer til Nintendo GameCube.

Revolution vil også komme med rike Wi-Fi-muligheter for trådløs onlinespilling. Konsollens prosessor har fått kodenavnet Broadway, og utvikles i samarbeid med IBM. Grafikkbrikkene er det ATI som står for, og disse har fått kodenavnet Hollywood. Det er interessant å legge merke til at ATI lager grafikkteknologi for både Xbox 2 og Revolution. Iwata fortalte også at konsollen ville være lett å utvikle spill for, uten at han gikk mer i detalj om dette.

Det var i praksis alt som ble sagt om Revolution, men Iwata fortalte også litt om Nintendo DS. Blant annet ble det klart at Nintendo ønsker å lansere et gratis Wi-Fi-system for den håndholdte konsollen, som vil la spillere over hele verden spille mot hverandre. Denne Wi-Fi-løsningen kommer til å bli lansert senere i år, og Nintendo jobber blant annet med en onlineversjon av Animal Crossing for systemet.

Til sist demonstrerte Iwata en video fra det kommende Legend of Zelda-spillet til GameCube. Dette skal lanseres til høsten, og Nintendo tror det blir et av årets mest etterspurte spill (uansett plattform). Følg disse lenkene for å ta en titt på herligheten:

Siste fra forsiden