Nintendo svarer på kritikken rettet mot Switch-konsollens lanseringsspill

Utvikleren vil unngå lange ventetider mellom slipp av nye spill.

Mange ønsket å se flere store spill lansert samtidig med Nintendo Switch.
Nintendo

I kjølvannet av Nintendos andre store Switch-presentasjon, som ble avholdt i januar i år, har mange stilt seg kritiske til lanseringsspillene som er annonsert for konsollen. Foruten The Legend of Zelda: Breath of the Wild, slippes kun en håndfull festspill og indie-titler samtidig med Nintendo Switch, noe ikke alle er fornøyd med.

Les også: Her er spillene som er bekreftet for Nintendo Switch »

1-2-Switch er blant festspillene som står først på Switchs lanseringsliste.
Nintendo

Kritikken har ikke gått ubemerket hen hos Nintendo, og under selskapets nyeste finansrapport forsvarte president Tatsumi Kimishima lanseringsplanene.

Vil slippe nye spill oftere

Ifølge Kimishima vil Nintendo slippe nye spill oftere, fremfor å gi ut for mange spill samtidig til Switch. Dette dannet bakgrunnen for valget av lanseringsstrategi for den kommende konsollen:

– Vår tankegang da vi satt sammen lanseringsplanene for spill i 2017, var at det er viktig å kunne tilby nye spill jevnlig uten lange opphold. Dette oppfordrer forbrukere til å fortsette med aktiv bruk av maskinen, opprettholder spenning og vil føre til en fremgang i salg av Nintendo Switch, forklarte Nintendo-presidenten.

Videre fortalte Kimishima at spill med fokus på flerspilling, som ARMS og Splatoon 2, lanseres senere på året for å sørge for at konsollens gruppechatfunksjon fungerer som den skal.

Skal ikke gå i samme fella som Wii U

Spill som Splatoon 2 kommer litt senere på året.
Nintendo

Kimishimas uttalelser stemmer overens med lignende kommentarer gitt av Nintendo of America-president Reggie Fils-Aimé i januar. I et intervju med GameSpot fortalte Fils-Aimé Switch ikke vil gå i den samme fella som Wii U fordi konsollen vil få en stadig strøm med gode spill.

Nintendo Wii U hadde hele 23 lanseringsspill i 2012, men konsollens liv var preget av lange tomrom mellom lanseringen av nye titler. Dette, kombinert med en rekke andre årsaker, førte til at Wii U solgte dårligere enn noen annen Nintendo-konsoll, og maskinen ble nylig tatt ut av produksjon.

Tiden vil vise om Switch gjør det bedre enn sin forgjenger.
Ifølge vår skribent er Nintendo i hvert fall på riktig vei »

Siste fra forsiden