Nintendo Switch er for dyr til å selges med spill inkludert i esken

– Vi vil heller la spillere kjøpe spillene de ønsker.

Nintendo

En av overraskelsene fra denne månedens Nintendo Switch-presentasjon var at det ikke blir mulig å kjøpe en samlet pakke med både konsollen og et spill. Forgjengerne Wii og Wii U ble solgt i pakker med spill inkludert ved lansering, men denne gangen må spillene kjøpes separat.

I motsetning til konsollens forgjengere får du ikke med et spill når du kjøper Nintendo Switch.
Audun Rodem, Gamer.no

I et intervju med Gamespot forteller Nintendo of America-sjef Reggie Fils-Aimé at denne beslutningen er et resultat av prisen på Nintendo Switch:

– Jeg har vært involvert i lanseringer helt tilbake til Nintendo DS, og hver av dem har vært litt forskjellige. For denne lanseringen fant vi ut at med spillene som kommer – ikke bare på dag én, men i april og utover sommeren og også inkludert planen for julesesongen med Super Mario Odyssey – ville vi heller la spillere kjøpe akkurat spillene de har lyst på, som igjen lot oss holde prisen på et akseptabelt nivå, lød forklaringen.

Ville blitt for dyrt

Ifølge Fils-Aimé kom Nintendo først frem til prisen de ønsket å ligge på – 299 dollar – og deretter jobbet selskapet bakover for å nå den. I løpet av denne prosessen ble det klart at Switch rett og slett ville koste for mye om et spill skulle inkluderes i pakken:

1-2-Switch skal være mer omfattende enn Wii Sports, og kunne derfor ikke inkluderes i pakken.
Nintendo

– Vi følte at 349 eller 399 dollar ikke var riktig, så med det som utgangspunkt begynte vi å finne ut hva vi skulle inkludere. Selvfølgelig var Joy-Con-kontrollerne nødvendige, og alle de riktige kablene og dokkingstasjonen måtte også med. Da vi til slutt kom frem til den riktige sammensetningen av deler måtte prisen bli 299 dollar uten programvare, sier Nintendo of America-sjefen.

Fils-Aimé ble også spurt om 1-2-Switch-spillet, og hvorfor ikke det kunne tilbys som en slags demopakke for konsollen, slik som Wii Sports fulgte med Nintendo Wii. Han forklarte at 1-2-Switch er et langt mer omfattende spill, og sammenlignet det i stedet med Wii Play, som også ble solgt separat for Wii-konsollen.

Prisen på Nintendo Switch i Norge er fortsatt ikke bekreftet fra offisielt hold, men ifølge Platekompaniet er veilendende pris på 3590 kroner.

Les alt vi har skrevet om Nintendo Switch her »

Siste fra forsiden