Nintendo Switch-oppdatering introduserer etterlengtede funksjoner

Nå kan du ta opp videosnutter og overføre lagringsfiler.

Nintendo

Torsdag lanserte Nintendo en ny systemoppdatering til Switch, som introduserer to etterlengtede funksjoner til konsollen. Spillere kan nå ta opp video av spilløktene sine og overføre lagrinsfiler til en annen Switch dersom det skulle bli nødvendig.

Korte snutter

Slik tar du opp video med Nintendo Switch. (Video: Nintendo)

For å forevige de beste spilløyeblikkene dine kan du nå holde inne kameraknappen på den venstre Joy-Con-kontrolleren. Opptaksfunksjonen er riktignok ganske enkel, og lagrer kun de siste 30 sekundene av økten din. Videoen kan deretter trimmes ned om nødvendig, og deles til Twitter eller Facebook om ønskelig.

Per i dag, 19. november, fungerer videoopptak kun i The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe, ARMS og Splatoon 2.

Når funksjonen blir tilgjengelig for spill utviklet av andre enn Nintendo nevner selskapet ikke noe om, og hvorvidt tidsbegrensningen på klipp etter hvert vil utvides er også uklart.

Filoverføring

Muligheten til å overføre lagringsfiler fra en Switch til en annen har også vært etterspurt i lengre tid. Frem til nå har filer sittet bom fast på én konsoll, og dersom noe skulle skje var det umulig å hente dem ut.

Nå kan du flytte brukeren din over til en annen Switch-konsoll.
Nintendo

Med den nye oppdateringen åpner Nintendo omsider for filoverføring, men du må fortsatt ha full tilgang på originalkonsollen din. Blir Switchen din stjålet eller ødelagt er du med andre ord like langt.

Instruksjoner for hvordan du overfører en bruker, samt alle tilknyttede data, finner du på Nintendos nettsider. Der kan du også lese mer om andre endringer introdusert i oppdateringen, som muligheten til å forhåndsbestille spill i eShop.

Switch skal også få flere bruksområder.
Nintendo har blant annet hintet om støtte for Netflix »

Siste fra forsiden