Nintendos abonnementstjeneste er rett rundt hjørnet

Nintendo

Nintendo opplyser nå på sine nettsider at det nye abonnementstilbudet til Switch, Nintendo Switch Online, skal lanseres i løpet av den andre halvdelen av september. Dermed har vi altså fått et mer spesifikt lanseringsvindu for tjenesten.

Den nye betaltjenesten ble kunngjort samtidig med selve Switch-konsollen i januar i fjor og er altså Nintendos svar på konkurrentenes Xbox Live- og PlayStation Plus-tjenester.

Nintendo Switch Online vil blant annet sette deg i stand til å spille på nett i spill som Splatoon 2, ARMS, Mario Kart 8 Deluxe og Mario Tennis Aces, og i tillegg får abonnenter mulighet til å spille klassiske NES-spill.

Nintendo

NES-spill og nettskylagring

20 NES-spill vil være tilgjengelig ved lansering av betaltjenesten, deriblant Super Mario Bros 1 og 3, Donkey Kong og det første spillet i den ikoniske Zelda-serien. Flere spill skal legges til tjenesten etter hvert.

I tillegg til dette kommer Nintendo Switch Online også med en funksjon som lar deg lagre lagringsdata i nettskyen, slik at denne type data ikke går tapt dersom man av ulike årsaken mister den på Switch-konsollen eller bytter konsoll.

Betaltjenesten kan kjøpes individuelt for enten én, tre eller tolv måneder av gangen, og det kommer også et familieabonnement hvor opptil åtte kontoer kan bruke Switch Online-tjenesten på den samme eller forskjellige konsoller.

Tjenesten får også en egen mobilapp som lenkes til Switch og som blant annet lar deg invitere venner til å spille på nett, arrangere spillmøter eller chatte under spilløkter. Denne appen er tilgjengelig både til Android og iOS.

Det som ennå mangler er prisen på tjenesten, og denne vil bli kunngjort på et senere tidspunkt.

Les også: Nå er Fortnite ute til Android-telefoner »

Siste fra forsiden