Online-appen for Nintendo Switch er ute på iOS og Android

Frem til fredag er den imidlertid helt ubrukelig.

Audun Rodem, Gamer.no

Da Nintendo presenterte Switch-konsollen for andre gang tidligere i år, trakk selskapet også sløret av Nintendo Switch Online – en gratis app for iOS og Android som tilbyr stemmechat og andre nettverksløsninger for Nintendo Switch-spill.

Snakk med venner på telefonen mens dere spiller Nintendo Switch.
Nintendo

Det første spillet som skal benytte seg av appen – Splatoon 2 – lanseres fredag 21. juli, men noe overraskende er Nintendo Switch Online tilgjengelig for nedlasting allerede nå. Ivrige spillere kan dermed være tidlig ute med å skaffe seg appen, men foreløpig har det egentlig ingen hensikt.

Som nevnt er appens første spill enda ikke lansert, så den kan ikke brukes til noe. I skrivende stund er Nintendo også i gang med vedlikehold av serverne, så man kan ikke engang logge seg inn.

Slik virker det

Mens vi venter på å få bruke appen har Nintendo sluppet flere detaljer om hvordan den faktisk skal fungere.

Det første man bør merke seg er at dette ikke er Discord eller Teamspeak for Nintendo Switch. Spillere får kun tilgang på stemmechat og andre funksjoner dersom de spiller én av titlene som har støtte for Nintendo Switch Online-appen. Du kan med andre ord ikke bare snakke med hvem som helst, når som helst.

Vil du snakke med vennene du spiller med i Splatoon 2 lager du først et chatterom i spillet. Deretter åpner du appen, velger rommet ditt og inviterer enten via sosiale medier, vennelisten på Nintendo Switch eller fra en liste med brukere du har spilt med tidligere.

Splatoon 2 er det første spillet som støtter Nintendo Switch Online.
Nintendo

Videre skriver utvikleren at appen ikke kan brukes samtidig med andre programmer på telefonen eller nettbrettet. Ringer telefonen midt i en spilløkt blir du altså tuppet ut av chatterommet, og du kan ikke lenger sjekke Facebook og Twitter innimellom kamper.

Til slutt påpeker utvikleren at mens lyden fra appen sendes via telefonen din, kommer lyden fra spillet fortsatt gjennom Switch-konsollen eller TV-en.

Nettspilling på Nintendo Switch er bare gratis i en kort periode.
Den fullstendige betaltjenesten skal lanseres i løpet av 2018 »

Siste fra forsiden