NiP-Gaming tok atter en DreamHack-seier

Counter-Strike: Global Offensive-turneringen ble mer spennende enn ventet.

En hektisk turneringslanghelg er forbi, og det svenske Counter-Strike: Global Offensive-laget NiP-Gaming er nå offisielt svenske mestere. I tillegg holdt de på tittelen som regjerende DreamHack-vinnere.

Et nordisk oppgjør

Det kom ikke som noen overraskelse at NiP tok førsteplassen i det svenske, landsomfattende mesterskapet EsportSM. Gutta har lenge blitt regnet som verdens beste i Counter-Strike: Global Offensive.

Deres vei til toppen var likevel tøffere enn ventet, og en knepen 2-1 finaleseier mot landsmennene Epsilon eSports overrasket mange. Dette er imidlertid ikke første gangen Epsilon overrasker på denne måten, da laget i Nordic Games Cup 2013 ble det første til å slå NiP-Gaming i en offisiell turnering.

Opptak av den første finalekampen mellom NiP og Epsilon på DreamHack Summer.
Opptak av den andre finalekampen mellom NiP og Epsilon på DreamHack Summer.

EsportSMs sluttspill fant sted på verdens største LAN-party, DreamHack. Her hadde datafestivalarrangørene i samarbeid med Steelseries også en internasjonal Counter-Strike: Global Offensive-konkurranse, så NiPs turneringshelg var ikke ferdig. Det svenske storlaget gikk seirende ut av denne tevlingen også etter å ha slått Epsilon i finalen. Dermed tok de med seg en samlet premiepott på 170 000 svenske kroner, hvorav 70 000 kroner stammer fra fra DreamHacks egen turnering.

Selv om resultatet på mange måter var forventet, var svenske Epsilon eSports’ suksess overraskende. De de to andreplassene fra helgens turneringer er de første medaljeplasseringene laget har prestert i noen LAN-turneringer.

Svensk dominans

NiPs vei til DreamHack-gullet var vanskeligere enn i det svenske mesterskapet, da laget allerede i gruppespillet bukket under for det heldanske laget Western Wolves, som tok hjem kampen med et overraskende kartresultat på 16-2. Det ble dermed sådd tvil om de forsvarende DreamHack Winter seiersherrene ville kunne holde på tittelen, men etter to sterke seire mot helsvenske Refuse og TeamX kom de seg likevel gjennom gruppespillet.

Sluttspillet ble gjennomført i et såkalt «Single Elimination»-format, noe som betyr at man ryker ut av turneringen dersom man taper én best-av-tre-kamp i sluttspillet. Nettopp dette gjorde de tidligere overbevisende danskene i Western Wolves. Allerede i første sluttspillskamp måtte drengene se seg slått av EsportSMs sølvmedaljetakere, Epsilon eSports. Kampen endte 2-0 i svenskenes favør. Selv om også NiP-Gaming tok hjem sin første sluttspillskamp var ikke seieren like overbevisende, og deres kamp mot danske Copenhagen Wolves endte til slutt 2-1.

Semifinalen mot russiske Virtus.Pro var på mange måter NiPs viktigste kamp. Lagets dårlige prestasjoner tidligere i turneringen gjorde at mange tvilte på om de svenske seierherrene ville kunne gå videre i turneringen etter dette. Russerne ble regnes som det første laget til å slå NiP på en LAN-turnering, og forventningene til kampen var høye. Det hele endte med en viktig 2-0-seier i svenskenes favør, og DreamHack-finalen endte som en reprise av EsportSM-finalen tidligere i helgen. Denne gangen overbeviste NiP-Gaming ytterligere, med en 2-0-seier mot Epsilon eSports.

Les også
Seriemesteren signerer for The Gatekeepers

Resultater Dreamhack Summer Steelseries Counter-Strike: Global Offensive:

1. NiP-Gaming (svensk) - 62 000 NOK
2. Epsilon eSports (svensk) - 35 500 NOK
3-4. Virtus.pro (russisk) og LDLC (nederlandsk) - 22 000 NOK (hver)
5-8. Copenhagen Wolves (dansk), Lemondogs (svensk), ESC Gaming (polsk) og Western Wolves (dansk) - 8900 NOK (hver)

Resultater EsportSM Counter-Strike: Global Offensive:

1. NiP-Gaming - 88 700 NOK
2. Epsilon eSports - 35 500 NOK
3-4. Lemondogs og Publiclir.se - 17 700 NOK (hver)
5-7. gosu.se, Team Refuse og Team Infused - 4400 NOK (hver)

Les også: Ukjent Protoss-spiller vant DreamHack Open Summer
Les også: Nå skal Counter-Strike-spillere dømme hverandre

Siste fra forsiden