No Man's Sky Beyond

No Man's Sky Beyond er lansert – byr på langt mer enn bare VR og flerspiller

Oppdatert: Hello Games jobber med å fikse problemer som har dukket opp med den nye oppdateringen.

Oppdatering 14:45: Siden lanseringen av Beyond har spillere meldt om flere problemer med No Man's Sky. En samletråd på Reddit lister opp alt fra langsom lasting av teksturer til spillkrasj som kommer i veien for opplevelsen.

I løpet av de siste timene har Hello Games rullet ut mindre oppdateringer som tar sikte på å fikse feil. Disse går først ut til PC via testservere, og deretter videre til konsoller så snart de har gjennomgått nødvendige prosesser.

Via Steam forteller utvikleren at alle som vil sjekke ut oppdateringene på PC, kan melde seg inn på testserverprogrammet.

– For å spille på [testserverne] må du høyreklikke på No Man's Sky i Steam-biblioteket ditt og velge «Egenskaper» (Properties) fra rullegardinmenyen. I Betaer-fanen skriver man inn «3xperimental» i tekstfeltet, trykker «Kontroller kode» og kan deretter velge testserveren.

Urvikleren anbefaler at spillere tar backup av lagringsfilene sine, i tilfelle testoppdateringene introduserer nye problemer til spillet. Om du vil tilbake til standardserverne kan du gjøre det når som helst via Betaer-fanen i Steam.

Opprinnelig sak følger.

Etter fem måneder med venting fikk spillere denne uken omsider kaste seg over den gigantiske Beyond-oppdateringen til No Man's Sky. Som lovet har Hello Games introdusert både støtte for virtuell virkelighet for PC og PlayStation 4, samt en ny og forbedret flerspillermodus – men her er det også mange, mange flere endringer å spore.

Beyond byr blant annet på en rekke forbedringer til spillets flerspillerdel.
Hello Games

På sine nettsider har utvikleren lagt ut en liste med absolutt alt som vil møte spillere når de setter kurs mot nye planeter. Her finner man alt fra økt bærekapasitet for ressurser (opp fra 250 enheter til 10 000) og enklere utvikling av nye gjenstander til matlaging, som blant annet krever at du melker enkelte vesener du støter på.

Mer spillervennlig

Som Hello Games forteller er målet med det tredje leddet i Beyond – der de to første altså omfatter VR og flerspiller – å trekke en rød tråd gjennom hele opplevelsen. Der tidligere utvidelser har slengt inn nytt innhold som ikke nødvendigvis har noen tilknytning til hverandre, skal alt nå flyte bedre fra det ene til det andre.

Utvikleren har også lagt stor vekt på såkalte Quality of Life-forbedringer, som skal gjøre den generelle opplevelsen mer spillervennlig. For eksempel vil man ikke lenger bli avbrutt like ofte mens man utvinner materialer, da de slitsomme vaktbikkjene som vandrer rundt i verden ikke er like aggressive.

Nye industrimaskiner gjør det enklere å utvinne materialer.
Hello Games

Den som likevel ikke finner nok tid til utvinning kan få nytte av et ferskt tillegg til spillets basebygging. Nå kan man plassere industrimaskiner som automatisk sanker materialer for deg, selv når du ikke spiller. Vil du bare pynte på hjemmebasen din kan du også det med nye muligheter for å legge strømkabler som kan drive diverse ny teknologi, maskiner, portaler eller blinkende lys.

Les også
Anmeldelse: No Man's Sky

Ellers ser det ut til å være svært mye å oppleve her, som for eksempel dyr du kan ri på, datastyrte figurer ute i naturen, historieinnhold, den tidligere nevnte VR-modusen og flerspillereventyr for opptil 32 spillere på PC og åtte på konsoll. Vil du vite mer finner du altså en fullstendig liste over endringer og nyvinninger på spillets nettsider.

No Man's Sky Beyond er gratis for alle som eier spillet.

Les også: Hello Games vil ikke utelukke en Switch-variant av No Man's Sky »

Siste fra forsiden