«cromen», «Radifaction», «TENZKI» og «RUBINO» til Nordavind

Nordavind bytter ut nesten hele Counter-Strike-laget - satser mot verdenstoppen

Henter fire stjernespillere av høyt kaliber. «H4RR3» og «zEVES» benkes.

Sindre Stien/Nordavind

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Ruben «RUBINO» Villarroel
Håkon «hallzerk» Fjærli
Jørgen «cromen» Robertsen
Haakon «Radifaction» Tholo
Jesper «TENZKI» Plougmann Mikalski


Haris «H4RR3» Hadzic (benket)
Morten «zEVES» Vollan (benket)
Jasmeet «RoSeY» Gill (flyttes til administrasjonen)

Fredag formiddag annonserte Nordavind sitt nye Counter-Strike-lag, etter uker med rykter og forskjellige lagoppstillinger og teorier.

Resultatet er at laget benker Haris «H4RR3» Hadzic, Morten «zEVES» Vollan og flytter Jasmeet «RoSeY» Gill til administrasjonen.

Håkon «hallzerk» Fjærli, som regnes som Norges beste AWP-er blir i lagoppstillingen, og får med seg stjernespillere som Ruben «RUBINO» Villarroel, Jørgen «cromen» Robertsen, Haakon «Radifaction» Tholo og danske Jesper «TENZKI» Plougmann Mikalski.

Daglig leder i Nordavind, Stein Wilmann sier at det har vært en lang prosess, og at spesielt «RUBINO» og «Cromen» har vært et ønske lenge.

– Vi har lenge vurdert å hente både Jørgen og Ruben, men timingen og anledningen har aldri helt klaffet før nå. «Radifaction» har utvilsomt utviklet seg veldig under perioden i utlandet, og det vises at han har lært mye. Også vil jeg også trekke frem «Tenzki» som har vært en sentral person i arbeidet med å få plass laget, samtidig som han er gjennomgående profesjonell som utøver. «hallzerk» blir med videre i startoppstillingen, mens «H4RR3» og «zEVES» blir benket, og står samtidig fritt til å innlede samtaler med andre interessenter, forteller Wilmann.

LES OGSÅ: – Renegades reddet karrieren min

Håper å kvalifisere seg til Berlin-majoren

Stein Wilmann er daglig leder i Nordavind.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Han utdyper litt videre om hvorfor «hallzerk» var eneste spiller som fikk sjansen til å være med videre.

– Han har bevist seg som en av Norges fremste talenter og beste AWP-ere, så det var naturlig for oss å ha med oss han videre. Samtidig var det et unisont ønske fra alle vi var i samtaler med å spille med Håkon. Både «zEVES» og «H4RR3» er gode spillere, og sistnevnte er ung med lovende fremtid foran seg, men i akkurat for denne konstellasjonen av spillere så passet de ikke inn.

Han forklarer også litt om hvorfor den tidligere kjernen ikke fungerte, selv om det så lovende ut i starten.

– Det er ikke tvil om at vi ikke leverte til forventningene i fjor generelt. Det skyldes flere ting. Hovedutfordringen vi alltid står ovenfor når vi rekrutterer er hvordan sikre nasjonal deltakelse med tanke på formelle krav fra arrangører vis-á-vis signere og rekruttere spillere som er gode nok til å kjempe i toppen internasjonalt. Det er en håndfull spillere som passer denne beskrivelsen, og dette gjelder for alle våre spilltitler, forklarer Wilmann.

Her sitter laget på bootcamp.
Sindre Stien/Nordavind
Les også
– Det blir gøy å spille på LAN igjen

Laget stiller i første omgang uten trener, noe som har blitt veldig vanlig for profesjonelle lag. Wilmann forklarer at det er tenkt å skaffe en trener, når riktig mann er tilgjengelig.

– Etter samtaler med Ruben kom vi frem til at en trener skal være en person som har noe å tilføye til et såpass rutinert lag, og samtidig ha den faglige kunnskapen og autoriteten til å ha respekten i spillergruppen. Dette blir den neste oppgaven vi skal ta fatt på, men aller viktigst var det å først få på plass laget da flere seriespill allerede er godt i gang, forteller Wilmann.

Som målsetting for laget har Wilmann klare tanker rundt hva de skal klare i første omgang, før de også har et overordnet mål som strekker seg lenger.

– Vi har som overordnet mål å vinne vårsesongen av Telenorligaen, og samtidig sikre et opprykk til ESEA MDL. Deretter blir fokuset rettet mot minor-kvalifiseringen og forhåpentligvis majoren i Berlin senere i sommer. Underveis skal laget selvfølgelig delta i de store kvalifiseringene til de relevante turneringene. Ved årsslutt tar vi sikte på å være etablert innenfor topp 30-rangeringen til HLTV, med en litt hårete ambisjon om topp 20, avslutter Wilmann.

LES OGSÅ: «Radifaction» benket av Nordavind - Kingpins må også spille med innbytter

Mener internasjonale turneringer er viktigst

Villarroel i dyp konsentrasjon.
Sindre Stien/Nordavind

Ruben «RUBINO» Villarroel har figurert i flere internasjonale lag de siste årene. Nå er han endelig tilbake i Norge, og i følge hovedpersonen selv har dette lenge vært et ønske.

– Det føles herlig. har lenge hatt lyst til å bygge ett norsk lag, men tid og mulighet har ikke vært der, men endelig nå er det det. Det er noe spesielt med det etter å ha vært i flere danske lag, og internasjonale lag, å snakke eget morsmål igjen, forteller Villarroel.

Finske ENCE hadde nylig suksess i major-turneringen, og kom seg helt til finalen. Villarroel håper at dette er noe også Nordavind kan få til, å prestere i en major-turnering.

– Det håper jeg da. Vi vil jo selvfølgelig gjøre alt vi kan for å gjøre det bra internasjonalt. Det å måle seg med kun norske lag er ikke aktuelt , da jeg mener internasjonalt er veien å gå.

Internt i laget vil rollene være enkle forklarer den nye taktiske lederen.

– Rollene i laget er relativ simple. «Cromen» , «Radi» og «hallzerk» skal skyte flest mulig, Jesper blir en mer support spiller der jeg mener han er best. Jeg blir altså den taktiske lederen, forklarer Villarroel.

Jørgen «Cromen» Robertsen er også tilbake i et lag. Her på bootcamp sammen med sine nye lagkamerater.
Sindre Stien/Nordavind

Plougmann er dansk. På spørsmål om det vil være språklige utfordringer tror ikke Villarroel det vil være et stort problem basert på hans egne erfaringer.

– Det her blir jo eksakt samme som når jeg ble med i Dignitas i 2016, da de snakket dansk og jeg var norsk, det er en tilvenningssak, og jeg føler det blir bare bedre og bedre for hver dag. Jeg snakker jo også dansk og prøver å lære han ord om det behøves. Men synes egentlig han tar det relativt bra, og har ikke merket for mange misforståelser. Det hjalp nok også at vi hadde en seksdagers bootcamp der vi trente og gikk gjennom ting sammen.

LES OGSÅ: – Da spillerne i laget prøvde å påvirke arbeidstiden, ble dette ignorert og overkjørt av tillitsvalgt

Vurderte å slutte med Counter-Strike

VIllarroel tar på seg rollen som taktisk leder, noe han ikke har kjempemye erfaring med fra før, men har prøvd seg som.

– Jeg har jo alltid ment at jeg alltid hadde en sans for det taktiske egentlig i lang tid, men mest som andrefiolin, der jeg bare kom med input på hva jeg tenkte kunne fungere når ting gikk dårlig, sier Villarroel før han legger til.

Villarroel forteller at det ble tøft etter han spilte for Dignitas.
Adela Sznajder/DreamHack

– Det var nok ikke før Dignitas når vi spilte med «Tenzki» og «Cromen» at jeg prøvde det seriøst for første gang, det gikk vel helt fint. Vi var en kamp unna å kvalifisere til major, så noe må jeg vel ha gjort riktig. Men selvfølgelig lærte jeg relativt mye at det var forskjellig å lede i treninger da alt gikk fint, til når ting ikke fungerte, det merket jeg på det individuelle, forklarer Villarroel.

Han forteller også om en tøff periode etter Dignitas.

– Etter det så har det vært fram og tilbake, men når jeg ble sykmeldt i flere måneder så tenkte jeg veldig over hva jeg faktisk ville. Var det å slutte med Counter-Strike? Hva annet kunne jeg gjøre? Ville jeg fortsette som jeg spilte før? Konklusjonen kom vel til at jeg føler at jeg kanskje måtte ta steget opp og ta ansvaret, siden jeg mener jeg har nok erfaring og rutine etter alle årene borte fra Norge til å faktisk lede, sier han før han legger til.

– Da jeg mener at den rollen jeg en gang var best i, er noen andre bedre enn meg nå, fant jeg heller ut at jeg slenger meg lengre bak, tar ledelsen på min kappe og gjør det beste av det.

– Hvor kan vi se dere spille først?

– Jeg tror den første turneringen dere kan se oss på blir nok Copenhagen Games, vi har som mål å prøve å kvalifisere oss til Dreamhack Open, man skal jo selvsagt igjennom kvalifiseringer, og det er ikke bare-bare.

Men Villarroel sier at de får nok trening, og at Nordavinds fasiliteter er tilgjengelige for laget hele tiden.

– De har jo ett kontor i Oslo som er tilgjengelig for oss når vi vil, så vi kan bootcampe når vi føler det er nødvendig. Det er relativt digg å ha, i stedet for at man skal booke og planlegge alt i lang tid, så kan vi bare gjøre det på dagen eller neste dag, avslutter Villarroel.

Lagets første kamp kommer allerede mandag når de møter Momentum i Telenorligaen. Kampen ser du direkte på vår Twitch-kanal klokken 20:00 »

Siste fra forsiden