Nordavind til lukket kvalifisering for Minor

Nordavind har tatt første steg mot FACEIT Major London 2018

Spillerbyttet har gitt umiddelbar effekt.

Håkon «hallzerk» Fjærli i Nordavind har virkelig funnet formen den siste tiden.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Morten «zEVES» Vollan
Haakon «Radifaction» Tholo
Henrik «Becker» Becker
Jon Erik «ztk» Øygarden
Håkon «hallzerk» Fjærli
Jasmeet «RoSeY» Gill (trener)

Det er knapt en uke siden Morten «zEVES» Vollan ble annonsert som Nordavind-spiller, noe som førte til at Jasmeet «RoSeY» Gill tok plass som trener. Spillerbyttet har gitt umiddelbar effekt.

Nordavind tok seg gjennom den første åpne kvalifiseringen til FACEIT Major London 2018. Dermed er de ett steg nærmere et av årets største turneringer. Mye gjenstår, men Nordavind har vist gryende form med sin nye taktiske leder Vollan allerede etter en uke.

Slo Copenhagen Games-vinneren

Haakon «Radifaction» Tholo storspilte for Nordavind gjennom kvalifiseringen.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Nordavind åpnet kvalifiseringen komfortabelt, men fikk det tøft mot Lietuva i fjerde runde. På et tidspunkt lå Nordavind under 10-1, men vartet om med 15 strake runder og vant kampen 16-10.

Heller ikke Bira eller finske Conquer kunne stå i veien for Nordavind og til slutt var Nordavind bare en best-av-tre serie fra å ta seg i til den lukkede kvalifiseringen til Minoren.

I den avgjørende kampen, stod Copenhagen Games-vinner Imperial på motsatt side av banehalvdelen, som på sin side også har gjort et spillerbytte siden seieren i København. Det var tydelig at Imperial manglet struktur, men kampen skulle vise seg å bli tøff for Nordavind-spillerne.

Imperial dominerte første kart Dust2 fullstendig og ledet på et tidspunkt 15-4, men Nordavind maktet ikke å gi opp. Vollan og kompani kjempet seg nesten inn i kampen, men måtte se den glippe da Imperial tok den avgjørende runden på stillingen 15-13.

Men i en best-av-tre finnes det flere sjanser, og Nordavind snudde kampen. Train ble først vunnet 16-10, før det norske håpet nedsablet Imperial 16-6 på Nuke. Med det var snuoperasjonen et faktum og Nordavind er et skritt videre i den lange kvalifiseringsprosessen til FACEIT Major London 2018.

Slik er veien til FACEIT Major London 2018

Kampen om de åtte plassene til FACEIT Major London 2018 er hard og nåløyet er trangt. Her er en liten oversikt over alle kvalifiseringene spillerne må gjennom:

Del 1: Åpen kvalifisering til Minor
Fire åpne kvalifiseringer hvor de to beste lagene tar seg til den lukkede kvalifiseringen.

Del 2: Lukket kvalifisering til Minor
Åtte lag fra den åpne kvalifiseringen + åtte inviterte lag gjør opp om åtte plasser til den regionale Minoren.

Les også
Litt opp og ned for de norske i PUBG Europe League

Del 3: Regional Minor
De åtte lagene fra den lukkede kvalifiseringen gjør trolig opp om tre plasser til den lukkede kvalifiseringen for Majoren.

Del 4: Lukket kvalifisering til Major
16 lag, de åtte dårligste fra forrige Major og åtte lag fra de regionale Minorene gjør opp om de åtte siste plassene i til Majoren.

Del 5: Major
16 lag, de åtte beste lagene fra forrige Major (Legender) og åtte lag fra den lukkede kvalifiseringen til Majoren gjør opp om en av de gjeveste titlene i Counter-Strike-sirkuset.

Prosessen frem til Minoren blitt beskrevet ytterligere her. Oppsettet til resten av kvalifiseringen er foreløpig ikke fastsatt. Den første åpne kvalifiseringen er som kjent spilt. Den andre spilles allerede mandag klokken 19:00.

Siste fra forsiden