Nordavind og Kingpins i overgangsvinduet

Nordavind henter tre spillere - tvinger Kingpins til å hente to erstattere

«akez», «H4RR3» og «AnJ» inn i Nordavind. Kingpins erstatter sine to gamle elever med «mikki» og «Grusarn».

Haris «H4RR3» Hadzic (t.v.) og Kristian «akez» Kornbakk (i midten) går inn i Nordavind i tillegg til danske Allan «AnJ» Jensen. Mikael «mikki» Gaup (t.h.) og Sander «Grusarn» Nordeide Iversen tar plass i Kingpins.
Fabian Fjeldvik/Eivind von Døhlen/Montasje Gamer.no

Det har ligget i kortene lenge at Nordavind skulle hente inn nye spillere. I forkant av sesongen ble det allerede bekreftet at Jon Erik «ztk» Øygarden var benket. Før toppoppgjøret mot Kingpins kunne trener Jasmeet «RoSeY» Gill bekrefte at også Haakon «Radifaction» Tholo også var benket. Nå er også Henrik «becker» Becker ute av Nordavind-leiren, som den siste har vært på jakt etter tre(!) nye spillere.

Jakten har resultert i at Nordavind har hentet Kingpins-spillerne Kristian «akez» Kornbakk og Haris «H4RR3» Hadzic, i tillegg til danske Allan «AnJ» Jensen.

Dermed stod Kingpins igjen med tre spillere, og blikket ble rettet mot Momentum-spiller Sander «Grusarn» Nordeide Iversen og Mikael «mikki» Gaup, som til daglig spiller i 2. divisjon. Kingpins har i tillegg også fått inn «Radifaction» på midlertidig basis.

Fått svarene de ønsker seg

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND:

Vis mer

Morten «zEVES» Vollan
Håkon «hallzerk» Fjærli
Kristian «akez» Kornbakk
Haris «H4RR3» Hadzic
Allan «AnJ» Jensen

Trener i Nordavind Jasmeet «RoSeY» Gill er naturligvis fornøyd med å kunne presentere sitt nye mannskap. Han forteller byttene kort og greit skyldes manglende resultater.

– Årsaken er vel kort og grei at vi har hatt dårlige resultater. Det var periodevis bra, men vi manglet stabilitet. Så da ble det slik at vi så oss nødt til å gjøre bytter, forklarer Gill.

En rekke rykter har versert den siste tiden om en konflikt innad i Nordavind, noe Gill også har fått med seg. Han avviser likevel ryktene og sier at avgjørelsen ble tatt samlet.

Jasmeet «RoSeY» Gill er fornøyd med sine nye signeringer.
Sindre Stien/Nordavind

– Jeg kjenner ikke til noen pågående konflikt. Jeg har hørt mye rart i etterkant som ikke stemmer både om klubben og spillere. Organisasjonen sammen med spillerne har prøvd absolutt alt som går an å prøves, og samtlige var enige om at her tok veien slutt.

Manglende motivasjon skal også ha vært en årsaksfaktor bak spillerendringene. Gill forteller at Nordavind har blinket seg ut de nye spillerne over lengre tid. En treningsleir skal blant annet ha vært gjennomført, før spillerne signerte for den norske storklubben.

– Vi mister jo tre talentfulle spillere og det er små marginer som gjør at vi ikke helt lykkes. Vi var nære i sommer og har hatt noen gode resultater i etterkant uten at det helt har klaffet. Jeg skulle ønsket at vi fortsatte den positive utviklingen i etterkant av det., men det begynte å mangle på motivasjonen, slik at det var det vi primært ønsket å hente. Derfor var det viktig å heller brukte litt lengre tid på å finne den riktige sammensetningen av spillere og se om vi fungerte sosialt. Vi hadde en ukes treningsleir for å se an dette. Hvordan fungerte det sosiale? Er vi bedre nå enn før? Hvordan vil kommunikasjonen gå? Det fikk vi jo heldigvis svar på fort, forteller Gill.

–Hva får dere inn i laget med «akez», «H4RR3» og «AnJ»?

– Det er vel ingen hemmelighet at «akez» har vært god. Det var en av grunnene til at han fikk denne sjansen. Han er også voksen av seg, og har prioriteringene på plass. Forhåpentligvis klarer han å bygge på den enorme utviklingen han har hatt det siste året for da tror jeg han kan løfte seg enda mer. «H4RR3» har vel alltid vært god, bare manglet litt av erfaringen som jeg føler Becker hadde. Men han har en mentalitet og vilje som jeg knapt har vært maken til, i tillegg til en enorm treffsikkerhet. Når det kommer til «AnJ» er han en spiller med mye erfaring og som har vært nære på, men ikke helt fått det til. Dersom du sjekker statistikkene hans den siste tiden har han spilt utrolig bra. Han bringer med seg ro, har en god spilleforståelse og utrolig bra kommunikasjon. Han mangler kun å finne seg til rette. Rett å slett bli mer komfortabel slik at han kan levere enda bedre. Naturligvis vil det være en tilvenningsfase, spesielt med tanke på kommunikasjon. Men ut i det lengre løp håper vi å få utbytte av en spiller av hans kaliber.

Les også
Dødens gruppe skal avgjøres onsdag kveld

«akez» og «H4RR3» har tidligere spilt under Morten «zEVES» Vollan i NOREG og Vollan skal ha vært en pådriver for å hente de to tidligere Kingpins-spillerne. Likevel trekker Gill frem deres prestasjoner som årsaken bak til hvorfor Nordavind fikk øynene opp for dem.

– «akez» og «H4RR3» har fortsatt å levere i etterkant, spesielt i hjemlig liga. Det er bare naturlig at vi ser på dem når vi trenger å hente inn nye spillere. Selvfølgelig var det en liten testperiode involvert, det er jo viktig for oss å faktisk se at de leverer mot internasjonal motstand også. Men ja Morten var en pådriver, og han har stor tro på begge de to, avslutter Gill.

– Ingenting gleder oss mer enn at våre spillere får tilbud om fulltidskontrakt

DISSE SPILLER FOR KINGPINS:

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Ole «Marcelious» Langan
Erik Hansen «truth» Dyrnes
Mikael «mikki» Gaup
Sander «Grusarn» Nordeide Iversen
Haakon «Radifaction» Tholo (midlertidig)

Som følge av overgangene stod Kingpins nede i tre spillere. Men daglig leder i Kingpins, Kenneth Gaupseth Johansen, var likevel stolt over at to av hans tidligere spillere nå har fått tilbud om fulltidskontrakter.

– Overgangen var overhodet ikke mot vårt ønske. Det er kjipt for laget, selvsagt, men som klubb er vi kjempefornøyde med overgangen. Denne muligheten som «akez» og «H4RR3» får i Nordavind er det ikke mange som får. Dette er en problemstilling vi er fullstendig klar over hos oss. Vi driver en klubb med minimalt budsjett med amatørkontrakter. Ingenting gleder oss mer enn at våre spillere får tilbud om fulltidskontrakt for å drive med Counter-Strike, forteller Johansen.

Kingpins var før sesongen spådd som en av de soleklare favorittene, og motivasjonen var på topp. På spørsmål om hvordan det nå står til med motivasjonen avviser Johansen dette.

Kenneth Gaupseth Johansen er stolt over sine to tidligere spillere.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Laget er fullt motivert til å fortsette der man slapp. Det som eventuelt gjorde situasjonen vår vanskelig var uvissheten om spillerne skulle signere etter et langt prøvespill. Dette resulterte i trenings- og turneringstørke hos oss. Nå er erstatterne klare og Telenorligakampen i dag blir spilt med vår nye lagoppstilling uten noen form for trening. Deretter kommer en fin høstpause som gjør at laget kan trene inn mot neste runde og videre spill for klubben.

Johansen kan bekrefte at Mikael «mikki» Gaup og Sander «Grusarn» Nordeide Iversen kommer inn i den faste lagoppstillingen, mens tidligere Nordavind-spiller Haakon «Radifaction» Tholo tar plass som reserve. Johansen forklarer litt hvorfor de har valgt å hente både «mikki» og «Grusarn».

– «Grusarn» er egentlig selvforklarende. Han har vist seg å være en enorm spiller med lite erfaring på dette nivået. Han kan være den neste store, helt klart. «mikki» har fått en tøff start på sin karriere på toppnivå i Norge, med tanke på Entelechy-skandalen. Vi ønsker å gi han en sjanse for å vise hvor god han er - og med en av landets beste lagkapteiner og en sportslig leder med profesjonell erfaring, tror jeg at vi klarer å gjøre «mikki» til en spiller av bra kaliber.

Johansen mener selv at det eneste laget mangler nå er trening.

– Det som mangler i laget er trening og kamper. Slik jeg ser det har vi tre spillere med erfaring og rutine, samt to litt ferskere. I tillegg har vi en sportslig leder med bakgrunn som profesjonell utøver som jeg tror vil bidra til utvikling av både «mikki» og «Grusarn» individuelt, og selvsagt laget som helhet.

«Grusarn» har av mange blitt trukket frem som det store gjennombruddet denne sesongen. Senest igår var Telenorliga-ekspert Tommy «TommyM» Monsen ute på Twitter og hyllet det nye talentet. Selv er Johansen også henrykt over å ha signert stortalentet.

– Jeg er henrykt over å ha fått «Grusarn» inn i klubben. Han er helt klart den heteste spilleren på markedet i dag, og etter min mening den beste overgangen dette vinduet. Ung og motivert spiller som har levert vanvittig i Telenorligaen og nå på VestLAN. Etter mange samtaler med «Grusarn» før og etter signering tyder dette på en ydmyk spiller som er fornøyd med muligheten han får. Målet hans er å videreutvikle ferdighene sine og det tror jeg han vil få til hos oss. Nå er det uansett viktig å gi «Grusarn» tid til å tilpasse seg et nytt lag og nytt miljø - så håper jeg han vil lykkes, forteller Johansen før han fortsetter.

– Personlig så tror jeg at «Grusarn» kan være en motivasjon for andre unge spillere som ønsker å få det til. Han kom fra nedre divisjoner i Telenorligaen og har gjort det bra i Norwegian Pro League. På denne måten har han blitt oppdaget og nå inn i vår klubb. Det er verdt å nevne at det var flere som ønsker «Grusarn» sin signatur, avslutter Johansen om det ettertraktede talentet.

Nordavind styrkes - Kingpins svekkes

Tommy «TommyM» Monsen mener Nordavind styrkes, mens Kingpins svekkes av dette overgangsvinduet.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Telenorligaen-ekspert Tommy «TommyM» Monsen skal senere i kveld kommentere rundens hovedkamp i Telenorligaen, og vi vil i løpet av dagen få en liten pekepinn på hvor lagene står for øyeblikket. Nordavind møter Bitfix, mens Kingpins skal ut mot Infurity. Monsen mener vi går inn i en spennende fremtid, men peker på Nordavind som vinnere på papiret.

– «Radifaction», «ztk» og «becker» er spillere som på sitt beste er utrolig gode spillere på landsbasis, men har vel kanskje ikke fått ut det beste i det siste. I «akez» og «H4RR3» får du inn to spillere som er ekstremt sultne, og som ikke er redd for å gjøre grovarbeidet. «AnJ» har mye rutine, og var helt enorm i Singularity før han dro til NRG. Jeg tror Nordavind styrker seg med disse endringene, og at de forhåpentligvis kan levere internasjonalt også, forteller Monsen før han gyver løs på Kingpins.

– Jeg har ikke sett altfor mye av «Grusarn», men jeg sliter med ordene for å beskrive hvor imponert jeg har blitt av det lille jeg har sett. «Mikki» er på sitt beste en god spiller, men er ikke på samme nivå som «H4RRE» og «akez». Dette svekker Kingpins. Dersom «Radifaction» hadde spilt, hadde han trivdes bedre under «aNdz» sin ledelse, så det kunne vært noe for Kingpins. Om de er motiverte og legger ned en god innsats, tror jeg de kan gjøre det godt, selv om det selvfølgelig er tungt å miste to viktige bærebjelker i laget, avslutter Monsen.

Siste fra forsiden