Trackmania - juks

Nordavind kaster ut Trackmania-profilen «riolu» etter jukseanklager

Legger Trackmania-satsingen på is.

Skjermbilde av Nordavinds Tweet.

Den tyske Trackmania-spilleren Burim «riolu» Fejza ble mandag kastet ut av e-sportklubben Nordavind. Det melder Nordavind selv på Twitter.

Nordavind velger også å sette Trackmania som gren på pause etter å ha avsluttet samarbeidet.

«riolu» er blant de største profilene i Trackmania, og hadde i 2019 satt 200 verdensrekorder i det rundetidsorienterte bilspillet. Han har så langt ikke kommentert utekastelsen offentlig. Gamer.no har selv prøvd å få tak i «riolu» i forbindelse med denne artikkelen, men har ikke lykkes så langt.

I kjølvannet av jukseanklager

Nordavinds avgjørelse kommer en dag etter at Trackmania-spilleren Øyvind «Wirtual» Kjeldsberg og «donadigo» anklaget flere i proffmiljøet for å ha jukset for å oppnå bedre rundetider. Wirtuals video som går gjennom detaljene kan du se nederst i artikkelen.

I bunn og grunn har de to gått gjennom opptaksfiler fra innsendte rekorder, og kontrollert dataene i dem. Her registreres ting som tastetrykk eller bevegelser på kontrollere og ratt. Analysene som har blitt gjennomført regner det som sannsynlig at «riolu» har tatt i bruk et program som lar ham sakke tidsforløpet i spillet.

For øvrig har en annen spiller, «Techno». som også anklages for å ha jukset allerede innrømmet at han brukte nettopp en slik programvare for å sakke hastigheten på spillet.

Det har heller ikke lykkes Gamer.no å få en kommentar fra «riolu» om jukseanklagene.

Wirtuals video om skandalen. (Video: Wirtual, YouTube)

Siste fra forsiden