Nordavind Counter-Strike

Nordavind satser på to lagoppstillinger i Counter-Strike

Nordavind lanserer sin helnorske satsing som skal delta i Telialigaen og ESEA Main.

De tidligere Riddle-spillerne Thomas «Vertigo» Andresen og Christoffer «hEllberg» Andersen er en del av Nordavinds nye satsing.
Sindre Stien/Good Game

Tirsdag ettermiddag annonserte Nordavind sin splitter nye, helnorske lagoppstilling som blant annet skal konkurrere i vårens sesong av Telialigaen. Annonseringen avslører at tidligere velkjente norske spillere fra blant annet Riddle og Oslo Lions har slått seg sammen til en ny femmer for å spille under Nordavind NO.

I tillegg til denne lagoppstillingen kommer Nordavind til å satse på et internasjonalt lag som skal kjempe i ESEA Mountain Dew League. Klubben ønsket ikke å kommentere deres internasjonale lagoppstilling på nåværende tidspunkt.

DISSE SKAL SPILLE FOR NORDAVIND NO

Vis mer

Christoffer «hEllberg» Andersen
Thomas «Vertigo» Andresen
Christian «dreamcatchR» Paulsen
Ådne «sense» Storås Fredriksen
Jonatan «Ruyter» Rogge Ruyter

Like før nyttår ble det avklart at Haris «H4RR3» Hadzic ikke lenger skulle spille for Nordavind, noe som har ført til rykter om en internasjonal lagoppstilling for klubben, og som bryter med Telialigaens krav om at ethvert lag må bestå av minst tre norske spillere. I etterkant av dette har spørsmål om Nordavind sin plass i ligaenoppstått, men med Nordavind NO som ny satsing vil den omtalte plassen forbli i Nordavinds hender.

LES OGSÅ: Nordavind snudde til seier mot Riddle

– Vårt minimumsmål er å komme til sluttspillet

Thomas «Vertigo» Andresen.
Sindre Stien/Nordavind DNB

I forkant av annonseringen fikk vi noen ord med de tidligere Riddle-spillerne, Thomas «Vertigo» Andresen og Christoffer «hEllberg» Andersen og tidligere Oslo Lions-spiller, Ådne «Sense» Storås Fredriksen om deres forventninger til våren.

– Jeg tror ting vil oppleves annerledes når man spiller for Nordavind, da det automatisk stilles høye forventninger i dette laget. Det har definitivt blitt stilt store forventninger til oss tidligere også, men jeg tror det vil bli enda større her. Jeg har veldig lite erfaring med Nordavind personlig, men ut i fra det jeg har hørt foregår ting på en bra måte, forteller Andresen.

I tillegg til forventninger om organisasjonen, har «Vertigo» og resten av den nybakte femmeren også satt seg nokså høye håp for sin egen prestasjon til våren.

– Vi har ikke snakket så mye om helt klare mål enda, da vi i utgangspunktet er en ny femmer. Vi har igjen en stamme på tre spillere fra forrige sesong, men får nå inn «Ruyter» og «sense». Vårt minimumsmål er å komme til sluttspillet, men vi ønsker selvsagt å være i en eventuell finale også, avslutter Andresen.

– Målet for denne sesongen er å dra til sluttspillet og slå Apeks

Ådne «Sense» Storås Fredriksen forventer høy prestasjon fra det nye laget.
Privat

Fredriksen tror på sin side at sesongen blir en helt annen enn den han opplevde under debuten i høst.

Les også
Vil det endelig bli et troneskifte i norsk Counter-Strike?

– Forventningene mine til den kommende sesongen av Telialigaen er å bli bedre som et lag. Det som kommer til å være annerledes denne sesongen enn den forrige er jo at jeg og «Ruyter» har blitt med i et nytt lag med en sterk kjerne bestående av «Vertigo», «hEllberg» og «dreamcatchR». Så vi starter litt på nytt.

Fredriksen er likevel ikke beskjeden når det kommer til målsetningen for sesongen.

– Målet for denne sesongen er å kvalifisere seg til sluttspillet og deretter slå Apeks. Måten vi skal slå Apeks på er å bare spille vårs spill og skyte hoder.

Den tidligere Oslo Lions-spilleren innrømmer at han føler presset vil være større den kommende sesongen.

– Inntrykket jeg har av Nordavind er jo at det er Norges største klubb og at det kommer jo til å sette litt press på oss å prestere, men vi skal nok klare å prestere med denne lagoppstillingen. Vi har mange sterke individer som skyter hardt.

Den stadige utviklingen av profesjonaliseringen i norsk e-sport mener Fredriksen er et sunnhetstegn. Han ser en klar utvikling i lag som holder samlet.

– Utviklingen i norsk Counter-Strike er jo veldig bra i fra mitt synspunkt. Før så var det mer mikslag som bare spilte Telialigaen for å ha det gøy, men i det siste har det blitt flere lag som holder sammen og jobber seg opp til toppen. Men som vi har sett er det jo ingen som har kunnet måle seg med Nordavind og Apeks, avslutter Fredriksen.

– Vi starter på nytt

Sindre Stien/Nordavind DNB

Selv med en kjerne på tre fra Riddle-laget erkjenner Andersen at de nå må bygge opp strukturen igjen.

– Forventningene til denne sesongen er en sluttspillplass. Vi starter på nytt med «Ruyter» og «sense», selv om jeg, «dreamcatchR» og «Vertigo» er igjen fra det gamle Riddle-laget har vi fortsatt en del jobb å gjøre med å bygge opp laget igjen.

Den tidligere Riddle-spilleren mener de er blant favorittene på tross av den korte tiden sammen og mener trening blir medisinen mot de antatt sterkeste.

– Målet til denne sesongen er selvfølgelig en sluttspillplass. Nå som det andre Nordavind-laget ikke skal delta i ligaen så skal man ikke se bort ifra at det blir en finale på oss allerede i denne sesongen. Vi har ikke noen spesifikk plan på å slå apeks, vi kommer til å trene mest mulig denne sesongen også tar vi det litt som det kommer.

Andersen er imponert når han nå tar steg inn i Norges mest meritterte klubb. Han ser i likhet med lagkamerat Fredriksen også klare trekk i utviklingen.

– Nordavind er jo Norges største klubb. Og forventningene for at vi presterer nå er kanskje enda høyere enn i Riddle. Norsk Counter-Strike har virkelig begynt å ta steg. Det går kanskje ikke så fort som mange håper på, men det går i riktig retning. Flere klubber som satser hardere, og vi har begynt å få spillere som virkelig skiller seg ut blant resten, avslutter Andersen.

Siste fra forsiden