Digitality X

Nordens Counter-Strike-konger skal krones på Digitality X i sommer

Det populære King of Nordic-konseptet inntar Stavanger i juli.

Valve/Stavanger Forum/Gamer.no

Counter-Strike-turneringen på sommerens Digitality X i Stavanger blir en videreføring av det nordiske King of Nordic-konseptet. Det forteller arrangøren i en pressemelding.

– Vi er glad for å besøke Digitality X som vår aller første LAN-finale. Dette er en naturlig vei for oss i å gjøre King of Nordic til en voksende plattform, sier Rikard Franzen hos ESEN, produksjonsselskapet bak turneringen.

Dermed blir sluttspillet i den populære turneringen for første gang spilt offline og foran publikum.

Det er i denne salen King of Nordic-sluttspillet på Digitality X skal foregå.
Stavanger Forum

King of Nordic er en ukentlig nettbasert turnering mellom Norge, Sverige, Danmark og Finland. Ett lag fra hvert land kjemper om å bli kongen på haugen over en periode på tolv uker. Vinnerlaget blir sittende på tronen frem til de møter neste ukes utfordrer i kampen om en stadig bedre premier. Lagene som ryker ut må kvalifisere seg på nytt for å delta i neste runde.

Turneringen er i ferd med å avslutte sin tiende sesong. I Norge er det Gamermag som har vært ansvarlig for å holde de norske kvalifiseringene fra uke til uke, mens finalene har blitt vist på fredager via studiosendingene i Stockholm.

LES OGSÅ: I sommer skal denne salen i Stavanger fylles med e-sport

Over 60 000 kroner i Counter-Strike-potten

Svenske, danske og finske lag som ønsker å kvalifisere seg til King of Nordic-sluttspillet på Digitality X må gjennom en nettbasert kvalifisering, mens det norske laget blir plukket ut gjennom en kvalifisering på selve LAN-et i Stavanger. Alle de fire nordiske lagene i sluttspillet får VIP-behandling og oppholdet dekket av arrangøren.

– Vinnerne av kvalifiseringene blir våre gjester på Scandic Forum Hotel under hele arrangementet, og får tilgang til vårt VIP- og spillområde, forteller Franzen.

Counter-Strike-lagene som skal delta må ha samtlige spillere fra det landet de skal representere.

I tillegg til King of Nordic-sluttspill blir det også egne turneringer for Hearthstone og League of Legends. Ingen lag blir direkte invitert til noen av turneringene, i stedet blir det rene kvalifiseringer på stedet og via nett i forkant.

Stavanger Forum ligger rett vest for sentrum av oljebyen.
Stavanger Forum

– Det blir BYOC-kvalifisering for både Hearthstone og League of Legends, men vi jobber med å sette i stand en nettbasert kvalifisering til i alle fall League of Legends, slik at lag kan kjempe om å hoppe over gruppespillet, sier Benedichte Breistøl, prosjektleder hos Digitality X, til Gamer.no.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Ren norsk League of Legends-turnering

Hun ser for seg at League of Legends-turneringen blir en ren norsk turnering, men håper å lokke noen internasjonale Hearthstone-stjerner til sør-vestlandet.

– Vi har i hovedsak tenkt at Counter-Strike blir en nordisk turnering, League of Legends er norsk mens Hearthstone er internasjonal, men det avhenger av hvor mye mer premier vi får inn til Hearthstone.

Arrangøren vil legge til rette for League of Legends-lag som ønsker å delta i Challenger League-kvalifiseringen dersom den faller samtidig.

Under er en oversikt over premiefordelingen i de tre spillene på Digitality X. Counter-Strike og League of Legends får mest i kroner og øre, men siden Hearthstone er et solospill stikker hver spiller der av med mer enn de andre.

Counter-StrikeLeague of LegendsHearthstone
1. plass40 000 kroner40 000 kroner14 500 kroner
2. plass17 000 kroner17 000 kroner5000 kroner
3. plass6500 kroner6500 kroner3500 kroner

Som et ledd i samarbeidet med King of Nordic kommer et produksjonsteam fra ESEN Studio til Stavanger for å produsere sendingene.

– I tillegg til King of Nordic-turneringen vil ESEN også produsere League of Legends, Hearthstone og cosplay på Digitality X. Vårt mål er å lage et av de beste LAN- og e-sportarrangementene i samarbeid med alle de som har et ønske om å øke nivået på e-sport i Norge, forteller Franzen i pressemeldingen.

Erfarne arrangører

Expo-hallen på Digitality X vil ha en utstilling knyttet til digitalkultur, spill og teknologi, samt matutsalg.
Stavanger Forum

Digitality X arrangeres over fire haller i Stavanger Forum fra torsdag 30. juni til søndag 3. juli. Festivalen skal romme både et tradisjonelt LAN, e-sportturneringer, spillmesse og cosplay. De forventer over 1500 LAN-deltakere, og siden dette foregår på sommeren vil det også være en rekke utendørsaktiviteter som rappellering, klatring og vannballongkrig.

Konseptet er et samarbeid mellom og Stavanger Forum og den veldedige organisasjonen GeekCrew, som blant annet har stått bak RogaHack tidligere. I tillegg er nøkkelpersoner fra både Gigacon, The Gathering og ByLAN kommet med i prosjektet. Personer fra ledelsen i Lions, BX3, Celestial Gaming, Riddle, Aposis skal også være medvirkende.

Siste fra forsiden