Nordisk Dota 2-liga starter til helgen

I tillegg åpner MLG Winter Championship. Sjekk hvordan du kan følge kampene.

Forrige uke startet vi en ny artikkelserie der vi gir oversikt over ukens største arrangementer innenfor e-sport. Uka ble avsluttet med store kamper hele helgen, og i Intel Extreme Masters ble hundretusenvis av kroner delt ut til stolte vinnere.

Spennende nordisk konkurranse i Dota 2

En nordisk Dota 2-liga sparkes igang denne helgen. Via Dota2.no kan man registrere seg og tevle mot andre i en rekke ulike spillmodi og turneringer. Denne helgen starter «Gatheren», en sesongen arrangert av Dota 2 Norge. Her vanker det pengepremier for vinneren, de høfligste spillerene og den som verver flest nye spillere til ligaen.

Et av hovedmålene med nettstedet og ligaen er å unngå dårlig oppførsel, folk som stikker midt i kampene og alt annet som kan ødelegge spillopplevelsen i en kamp. Påmelding foregår via Dota 2 Norge.

Stort arrangement i Dallas

Det er ikke bare her til lands det skjer ting i helgen. I Dallas settes MLG Winter Championship i gang denne helgen. Her skal det spilles om pengepremier i League of Legends, Black Ops II og StarCraft II.

Black Ops II-turneringen starter med et åpent gruppespill, der hvem som helst har muligheten til å kvalifisere seg til sluttspillet. Av 128 lag går fire videre, der de møter 12 forhåndskvalifiserte lag. I tillegg til å skyte om over 280 000 kroner i premiepott, kvalifiserer de åtte beste lagene seg til den store Call of Duty Black Ops II-turneringen som spilles i Hollywood i april. Hovedpremien der er på svimlende 2 300 000 kroner.

I Dallas skal også de beste lagene i League of Legends kjempe om heder, ære og penger. Den nordamerikanske League Championship Circuit settes igang, og alle de åtte lagene skal spille tre kamper hver i løpet av helgen. I tillegg skal de fire internasjonale lagene KT Rolster B, Gambit Gaming, Dignitas og Curse kjempe om en førstepremie på nesten 60 000 norske kroner i en oppvisningsturnering.

Hvis du enda ikke er mett skal det også spilles kamper i StarCraft II: Heart of the Swarm i Dallas. 32 av verdens aller beste spillere er samlet, og disse skal kjempe om en førstepremie på nærmere 140 000 kroner. Ingen nordmenn er representert i denne turneringen. Alle kampene fra Dallas kan følges direkte Major League Gaming.

Dreamhack-oppvarming

Til slutt kan vi melde at Dreamhack Dota 2 Invitational finner sted til helgen. Åtte lag fordelt på to grupper skal kjempe om nesten 35 000 kroner i førstepremie, samt en garantert plass på Dreamhack Summer. De åtte lagene som skal spille er Dignitas, EmpireEvil, Geniuses, FnaticEU, Mousesports, No TideHunter, QPAD Red Pandas og Team Liquid.

Les også
Anmeldelse:

Alle kampene i denne oppvarmingen til Dreamhack sendes direkte hos The GD Studio.

Les også: Ingen norsk StarCraft II-suksess i helgen
Les også: Black Ops II får mikrotransaksjoner

Siste fra forsiden