HCT Tokyo - Hearthstone

Nordmann ble verdens første til å nå milepæl i Hearthstone

Casper «Hunterace» Notto er nå «1-Star Master» med sine 150 poeng i Hearthstone Championship Tour.

Norske «Hunterace» på scenen under HCT Tokyo.
Sindre Stien/Nordavind
Casper «Hunterace» Notto er godt fornøyd med å være verdens første Hearthstone Master
Sindre Stien/ Nordavind

Nordmannen Casper «Hunterace» Notto har ikke ligget på latsiden i sommer. I tillegg til å ha knust Israel i Hearthstone Global Games tidligere denne uken, så har norske Casper «Hunterace» Notto nok en gang imponert, denne gang i Tokyo. Notto kvalifiserte seg via en online-turnering og ble klar til å delta i HCT Tokyo der han representerte Nordavind nok en gang.

Som eneste spiller fra Europa ga han utøverne heteslag og tok seg til topp åtte blant Asia sine beste spillere.

«Hunterace» sine resultater siste månedene:

Vis mer
  • 2018 HCT Germany - 2. plass

  • 2018 HCT Toronto - 2. plass

  • 2018 HCT Seoul - 1. plass

  • 2018 HCT Italy - 1. plass

  • 2018 HCT Tokyo - 3./4. plass

Det norske talentet tapte første kamp i gruppespillet som gjorde veien til sluttspill noe vanskeligere enn forventet. Etter eksemplarisk godt spill i taperbraketten kunne Notto puste lettet ut, og gjøre seg klar for dag to av HCT Tokyo.

Gang på gang har gutten fra Oslo vist verden at Hearthstone ikke bare handler om flaks - men også en kraftig dose ferdighet også. Favorittstempelet følger med disse prestasjonene, men denne gang gikk det ikke hele veien for nordmannen som endte på en 3./4. plass, slått ut av japanske «hinaya» som endte med å vinne hele turneringen. Notto tar med seg 10 poeng, samt cirka 9 500 norske kroner i pengepremier.

Første Hearthstone Master

Poengsystemet i HCT er delt inn i tre forskjellige nivåer.
Illustrasjon: Blizzard

Med å være verdens første Hearthstone Master så følger det andre goder med. Master-systemet er delt inn i tre nivåer, som for hvert nivå inneholder eksklusive invitasjoner til turneringer, bonuser for å delta, og spesielle visuelle effekter. Hearthstone Masters-plasseringen er basert på hvor mange HCT-poeng man har samlet i løpet av de tre sesongene. Når man 200 poeng oppnår man det høyeste nivået og blir automatisk invitert til sesongsluttspillet.

Det er over en hel sesong igjen av året noe som gjør at Notto ligger veldig godt an til å nå nivå tre i poengsystemet.

Siste fra forsiden