Intervju

Nicholas «NicoThePico» Korsgård - League of Legends

Nordmann blir hovedanalytiker for Origen

Nicholas «NicoThePico» Korsgård har flyttet til Berlin for å bo med LCS-laget.

Nicholas «NicoThePico» Korsgård skal bistå Origen.
Privat, Riot Games, montasje Gamer.no

Nicholas «NicoThePico» Korsgård (24) har gått fra å være spiller i Telenorligaen til å bli en sentral del i et av Europas beste lag på ett år. Nå har han flyttet til Berlin for å være hovedanalytiker for topplaget Origen.

I oktober 2015 bestemte Korsgård seg for å gå fra å være jungler på det britiske laget Enigma, til å bli trener for samme lag. Etter en periode med Enigma, gikk han over til et annet lag. Dette laget skulle spille om å rykke opp til Challenger Series. Da det ble klart at de ikke klarte å kvalifisere seg, bestemte Korsgård seg for å ta saken i egne hender. Han ønsket å unngå å måtte legge hele e-sportkarrieren på hylla til fordel for det han kaller «en vanlig jobb.»

Origen kom seg blant annet til semifinalen under verdensmesterskapet 2015. (Video: Riot Games)

– Jeg skrev e-poster og tok kontakt med nesten alle LCS- og Challenger-lag både i Nord-Amerika og Europa, i tillegg til Australia og Brasil. Etter en stund fikk jeg direkte kontakt med xPeke gjennom en jeg har spilt med tidligere, sier bodøværingen som nylig ble ferdig med en Bachelorgrad i økonomi og ledelse.

Enrique «xPeke» Cedeño Martínez er en av verdens mest kjente «pensjonerte» League of Legends-spillere. Etter flere sesonger i Fnatic, gikk han ut av klubben og stiftet det europeiske topplaget Origen. Laget kom blant annet til semifinalen i verdensmesterskapet i fjor.

Les også: Origen-spilleren «Mithy» deler sin oppskrift på suksess

– Før andre uke av LCS ba xPeke meg om å studere deres kommende motstandere og forberede rapporter som Origen kunne bruke i sine forberedelser. I tillegg ba han meg om å skrive en analyse av oppgjørene i etterkant av ukens runde, forklarer Korsgård overfor Gamer.no

– Alt skjedde jo ganske fort

Det viste seg at Korsgård hadde timingen på sin side. Origen skilte nemlig lag med sin trener Nicolai «Hazel» Larsen kort tid etter at Korsgård startet sin prøvetid og trengte derfor å utvide staben. Dermed ble veien kort til å ta over den prestisjefylte jobben.

– Alt skjedde jo ganske fort, men jeg har rukket å funnet ut det jeg trenger å vite i sammenheng med permanent flytting og fått gjort praktiske ting som å selge bilen.

– Nå gleder jeg meg bare. Det blir sinnsykt kult – jeg får jo også blitt med på IEM Katowice!

Origen mot Fnatic i fjor.
Benedichte Breistøl

– Hvordan fungerer analytiker-rollen sammenlignet med trenerrollen? Kommer vi til å se deg på scenen bak laget i fremtiden?

– Det er litt ulikt i alle organisasjoner hvordan rollene fungerer i praksis. I Origen har jeg en slags potet-rolle hvor jeg er både assistent-trener og hovedanalytiker. Jeg er med laget før og etter kamper, og bistår med det alt fra det taktiske til lagets moral, men jeg står ikke på scenen under «pick/ban», sier Korsgård og smiler.

Har en styrke i spillet som lett kan overføres til analytiker-rollen

Korsgård har lang fartstid i League of Legends-miljøet. I tillegg til å vært kommentator i flere turneringer, var han også med å starte Atraxy (nå myXMG) som presterte godt i Telenorligaen. Da han gikk ut derfra og over til Enigma, fikk han også deltatt i flere internasjonale turneringer før han ga seg som spiller.

Les også
Jumboplass for Lions under Assembly Summer

For mange virker det kanskje som et stort hopp å gå fra norsk liga, og et semikjent britisk lag, til det øverste nivået i europeisk League of Legends. Men Korsgård har hele veien hatt en styrke i spillet som lett kan overføres til både trener- og analytikerrollen.

Origens lineup for våren 2016. Fra venstre: Mithy, xPeke, Amazing, sOAZ, PowerOfEvil og Zven.
Riot Games

Selv da han hang etter mekanisk, gjorde han seg uunnværlig gjennom sin evne til å ta på seg lederrollen og å «shot calle». Det betyr at han allerede har har hatt hovedansvaret for strategiske manøvreringer under kamper og har erfaring med å gi sine medspillere generelle instruksjoner knyttet til makroaspektet av spillet.

– Jeg har alltid vært en ledertype og som spiller var min styrke definitivt kunnskap om spillet. Jeg har alltid dradd lasset i «pick/ban»-fasen og jeg har tatt de fleste strategiske beslutningene. Alderen min hjelper jo også. Jeg har mye erfaring, forklarer Korsgård som gleder seg til å få brukt og testet kunnskapen sin på LCS-nivå.

Origen «utrenbart»?

Origen befinner seg for øyeblikket på sjette plass i Europeiske LCS med seks seiere og seks tap. Det er nok langt under det som var forventet etter fjorårets bragder. Deres nye norske analytiker tror at han kan hjelpe dem å løse opp i problemene og har allerede nå noen tanker om hvordan han skal gå frem for å gjøre det.

– Det viktigste vil være å forbedre makrospillet deres. Origen er jo fortsatt et «superlag» på mange måter, så det er ingenting i veien med deres ferdigheter, jeg må bare hjelp dem med å passe bedre sammen som mennesker.

– Uansett hva som skjer fremover, så er det en ting som er sikkert: Jeg kommer til å gi alt.

– I følge forrige sesongs Origen-trener, Titus «LeDuck» Hafner, så er trenerjobben i det laget nesten umulig. Hva tenker du om hans påstander?

– Origen er et spesielt lag og de trenger en spesiell trener. Jeg er flink med mennesker og jeg forstår rollen min. Det folk sier om at Origen er «utrenbart» er bare et dårlig «meme», sier Korsgård og legger til:

– Jeg vil tilpasse meg laget og det de trenger. Det tror jeg ikke skal bli en for stor utfordring fordi jeg er både dedikert og motivert. Jeg skal i alle fall gi alt jeg har.

Et annet LCS-lag har hatt noen problemer i det siste.
De har vært konger av Europa i årevis, men hva skjer med Fnatic nå? »

Siste fra forsiden