League of Legends

Nordmann er ute av tyrkisk topplag

Kortvarig proffopphold for Dennis «Denden» Bui.

Dennis «Denden» Bui (nummer to fra høyre) er ute av Dark Passage.
Dark Passage

I januar skrev vi om de to nordmennene Jørgen «Hatrixx» Elgåen og Dennis «Denden» Bui som hadde skrevet profesjonell kontrakt i Tyrkia.

Elgåen spiller for HWA Gaming og har gjort jobben sin godt. Han er rangert som tredje beste Mid Lane-spiller om man ser på drap/død-ratio. Bui, på sin side, har hatt en tøffere start og profftilværelsen i Tyrkia er over for denne gang.

Klubben så seg nødt til å erstatte nordmannen fra startoppstillingen, da nivå og kommunikasjon uteble. Spilleren skal ha fått beskjed om dette onsdag 10. februar.

– Han ble opprørt, men hvem hadde ikke blitt det, sier treneren Salih Kizildğ til Gamer.no.

– Vi så ingen forbedring

Dennis «Denden» Bui.
Dark Passage

Han forteller videre at det er to hovedgrunner til fristillingen av Bui.

– For det første så vi ingen forbedring når det kom til kommunikasjon og det mekaniske, selv etter fire uker med spilling. Han er en veldig flink spiller generelt, men vokalt passer han ikke inn i laget. Den andre årsaken er at Berkay «Zeitnot» Aşıkuzun, lagets ADC, ikke ønsker å spille med en passiv spiller. Bui klarte ikke å se åpningene og mulighetene for gode angrep, forklarer treneren.

Bui ble rekruttert til tyrkiske Dark Passage rett før ligastart. Laget testet ut flere spillere i Support-rollen, men valgte til slutt å satse på den norske spilleren. Så langt i sesongen har klubben spilt åtte kamper der kun to kamper er endt med tap. På tabellen deler de førsteplass med Elgåens klubb, HWA Gaming.

Nordmannen erstattes av den tyske spilleren Arphan «Arphan» Omar som kommer fra den russiske klubben RoX.

Uviss fremtid

Det er ikke første gangen vi ser nordmenn reise hjem fra Tyrkia. Tidligere har Mid Lane-spiller Isak «Energy» Fjell og Omid «Touch» Rosander spilt i Tyrkia. I dag spiller begge for den norske klubben nDurance Gaming.

Hvilke planer toppspilleren har fremover vet vi ikke. I slutten av høstsesongen av Telenorligaen 2015 ble Bui brukt som Support-spiller for Oslo Lions, men i dag fyller det unge talentet «Accziz» den rollen. Dennis Bui har ikke besvart Gamer.nos henvendelser.

Siste fra forsiden