Nordmann kjemper om store pengepremier

Sluttspillet i IGN Pro League starter i Las Vegas i kveld.

Torsdag ettermiddag norsk tid setter IGN Pro League i gang for femte gang (IPL5). Det hele er arrangert av spillnettverket IGN, og går av stabelen på eksklusive The Cosmopolitan i Las Vegas.

Etter flere måneder med tøffe kvalifiseringsrunder verden over skal det nå konkurreres fram til søndag kveld.

Verdens beste spillere og lag

Som eneste nordmann skal Jens «Snute» W. Aasgaard slåss om en plass blant verdens beste i strategispillet StarCraft II. Gjennom en europeisk kvalifisering sikret han plassen for en god stund tilbake. Forrige helg var «Snute» i aksjon på Dreamhack i Sverige, der han til slutt spilte seg inn blant de åtte beste. Både publikum og kommentatorer var imponert over fremgangen han viste, og «Snute» har en veldig populær spillestil.

Under IPL5 samles de 72 beste StarCraft II-spillerne i verden, og vi håper «Snute» tar med seg den gode flyten fra Dreamhack inn i turneringen. Går det hele veien, kan han dra inn over 220 000 kroner i førstepremie.

Det skal også konkurreres i action-rollespillet League of Legends. Her er alle de beste lagene representert, og ingen utpekes som soleklare favoritter. Totalt stiller 16 lag, med representater fra hele verden. Dessverre er ingen nordmenn med på disse lagene, men både Sverige og Danmark er representert.

Til slutt skal det tevles i Shootmania Storm. Dette er et skytespill fra utvikleren av Trackmania, og er utviklet med henblikk på e-sport. Her skal to lag bestående av tre spillere hver kjempe mot hverandre. Spillet har enda ikke blitt utgitt, men har fått godt omdømme som et underholdende skytespill, og et spill som passer ypperlig til turneringsspill. Totalt åtte lag kjempe om en premiepott på over 560 000 kroner.

Her finner du sendeskjema og direktestrøm fra turneringen.

Siste fra forsiden