League of Legends

Nordmann på rundens lag i den tyrkiske proffligaen

Imponerte med storspill i første uke av tyrkisk League of Legends.

Jørgen «Hatriixx» Elgåen ble kåret til ukens beste Mid Lane-spiller i tyrkisk LCS.
Riot/Gamer.no

Til tross for at det ble tap for nordmannens lag i ligaens to første kamper, kåret ekspertene Jørgen «Hatriixx» Elgåen (18) til rundens mest verdifulle Mid Lane-spiller. De begrunnet det blant annet med at den norske League of Legends-spilleren hadde gode reflekser og reagerte fornuftig i situasjonene han sto ovenfor.

Attenåringen selv er usikker på hvorfor han vant, men tror mye er basert på hans KDA («kills/deaths/assists», red. anm.) i kampene.

– Jeg hadde nest best KDA av alle Mid Lane-spillerne og den fjerde beste av alle. I en av kampene våre, mot Dark Passage, vant jeg også Mid Lane alene og hjalp laget gjennom hele kampen, forklarer Hatriixx til Gamer.no.

LES OGSÅ: Nordmenn gjør spillhobby til heltidsjobb i tyrkisk proffliga

HWA Gaming består av Yiğit «Marshall» Kırdök, Furkan «Trixucator» Coruk, Jørgen «Hatrixx» Elgåen, Hakan «Revanche» İşlek og Benjamin «Visdom» Ruberg Larsen.
HWA Gaming

Viktig å spille jevnt godt

Hatriixx har lenge vært høyt rangert blant norske Mid Lane-spillere, og har ved flere anledninger underholdt Telenorliga-seere med forrykende utspillinger og mekaniske ferdigheter. Samtidig har han også slitt med ujevne prestasjoner i de periodene han spilte for og mot norske lag.

I dag er Hatriixx veldig bevisst på at det er viktig å spille jevnt. Det er spesielt viktig i Turkish Champions League (TCL) hvor ligaens åtte lag møtes til dyst to ganger i uka og i best-av-en-kamper.

– I Norge har man for eksempel Sondre «Tivity» Afdal som spiller veldig trygt og nesten aldri taper lane, og Sander «Zhandia» Skogstad som spiller super aggressivt og enten vinner eller taper.

– I best-av-en-kamper som vi har her, betyr hver eneste kamp veldig mye, så man kan ikke spille over-aggressivt i og med at man kan ødelegge vinnersjansene.

– Hvordan synes nivået er på Mid Lane-spillere i Tyrkia i forhold til i Norge?

Her er et opptak av kampen mellom HWA Gaming og Dark Passage.

– Det er litt vanskelig å si noe om nå siden jeg ikke har fått spilt mot alle her, men nivået er nok ganske mye høyere her enn i Norge. Her er det flere som er veldig gode både mekanisk og på beslutningsevne, mener han.

Har blitt godt mottatt

Les også
– Oppkjøringen til Telenorligaen har ikke vært optimal

HWA Gaming, hvor Jørgen «Hatriixx» Elgåen (18) spiller, har plass i øverste nivå av TCL, som administreres av Riot Games.

Etter et knapp måned i landet, og med sin første runde overstått, sitter Hatriixx igjen med en god følelse. Han synes mottakelsen har vært god og personlig begynner han også å bli vant med all treningen.

– Tilbakemeldingene så langt har vært bedre enn jeg forventet i og med at utlendinger vanligvis ikke blir mye omtalt her. Jeg har det veldig bra og begynner å bli vant til all øvingen. Det har begynt å bli en vante nå, så det er lettere. Samtidig blir vi både bedre venner og bedre som lag.

Siste fra forsiden