Smite

Nordmann var med å vinne 620 000 kroner i Smite

Etter åtte ukers kamp seiret laget i det nye MOBA-spillet.

Center Stage Theater i Atlanta var fullsatt i helga.
Atleventphotos.com

Denne helgen gikk Smite Launch Tournament av stabelen. Dette var en turnering arrangert av Hi-Rez Studios for å markere lanseringen av det nye MOBA-spillet deres.

Et vinnerlag i toppform

I forkant av konkurransen var det svært vanskelig å spå noen klar favoritt blant de åtte lagene som kjempet. Selv om Team SoloMid (TSM) har dominert den europeiske scenen, er det amerikanske miljøet preget av jevn kniving mellom lagene. Gutta var imidlertid i toppform og stakk av med seieren foran et fullsatt Center Stage Theater i Atlanta.

Team SoloMid tok førstepremien. (Foto: Atleventphotos.com)

TSM har en spillestil der de gjerne taper litt tidlig i spillet, men kommer ofte svært sterkt tilbake. Dette lønte seg i helgen. Det europeiske laget, som huser den norske mid-spilleren Emil «Lawbster» Evensen, gikk ubeseiret gjennom hele turneringen og slo Team Dignitas 3-0 i finalen.

Dermed reiser de hjem med brorparten av den enorme pengepremien på 1,2 millioner norske kroner i bagasjen.

Tre andre nordmenn deltok også

Veien til Atlanta har vært lang for lagene som deltok. I åtte uker har de kjempet seg gjennom kvaliseringen for å få lov til å delta på lanseringsfesten. For Team Coast, som består av nordmennene Sondre «Ghortak» Ludviksen og Martin «Spooh» Arntzen, ble opplevelsen kortvarig. De tapte sin første kamp mot Cloud9 HyperX og måtte dermed vinne den neste kampen i taperpuljen. COGnitive Gaming ble for sterke for europeerne, som dermed røk ut av turneringen på raskest mulig vis.

Laget til Bo «Bagdah» Katzenmaier, SK Gaming, kom seg helt til kvartfinalen, men ble der slått ut 2-1 av Team Dignitas etter en jevn serie.

Siste fra forsiden