Smite

Nordmenn krydrer den profesjonelle Smite-ligaen

Nå kjemper «Lawbster» og «Badgah» om VM-plass.

Helena Kristiansson/ESL

Andre sesong av Smite Pro League er godt i gang, og i den europeiske divisjonen finner vi to nordmenn midt i sirkuset.

Emil «Lawbster» Evensen i Trig Esports og Bo «Badgah» Katzenmaier i Fnatic har begge en god sjanse til å avansere til sluttspillet og få plass i verdensmesterskapet i Smite. Badgah har en fjerdeplass fra sist mesterskap da han representerte SK Gaming.

Sentrale roller

Lagoppstillingen til Fnatic:

Vis mer

Bo «Badgah» Katzenmaier (Support)
Benjamin «CaptainTwig» Knight (Jungle)

João «maniaKK» Ferreira (Solo)

Marcus «Realzx» Vining (Carry)

Joakim «Zyrhoes» Verngren (Mid)

Lagoppstillingen til Trig Esport:

Jeppe «Trixtank» Gylling (Support)

Anders «QvoFred» Korsbo (Jungle)

Jeroen «Xaliea» Klaver (Solo)

Kieran «Funballer» Patidar (Carry)

Emil «Lawbster» Evensen (Mid)

Begge nordmennene har vært med i det profesjonelle Smite-miljøet i lang tid og har vært fast inventar på et topplag siden de offisielle turneringene startet. Badgah har support-rollen hos Fnatic og er godt kjent for et solid guardian-spill. Lawbster er Trigs kaptein og Mid Lane-spiller, der han blant annet har dominert med guden Agni. Trigs gode lagspill sikret dem nylig en dobbelseier mot Titan, som før disse kampene var ubeseiret.

Trig Esports var tidligere kjent som Team SoloMid. Med unntak av en ny Solo-spiller og en Hunter-spiller, er dette det samme laget som vant lanseringsturneringen i mars 2014.

Smite Pro League foregår over tre perioder; vår, sommer og høst. De beste lagene møtes til slutt i et regionalt sluttspill. Titan og Fnatic dominerte vårsesongen, men har nå blitt utfordret av flere andre i sommerperioden. Hver uke møtes lagene til to kamper. En kamp vunnet gir ett poeng.

Svært jevnt i Europa

Norske Bo «Badgah» Katzenmaier (nummer to fra venstre) spilte med SK Gaming under fjorårets Smite Pro League. Her er han avbildet med det gamle laget etter å ha vunnet en plass i verdensmesterskapets sluttspill.

De to beste fra hver region, Europa, Asia og Nord- og Sør-Amerika møtes til et verdensmesterskap på slutten av sesongen. Det første verdensmesterskapet imponerte med sine 2,6 millioner dollar i premiepotten og foregikk over en helg i Atlanta i januar. Det forventes et enda større arrangement denne sesongen, siden spillerbasen og ligaene har blitt enda større.

Årets sesong har vist seg å være så jevn i Europa at ingenting er sikkert. Det må hardt arbeid til for at man skal lykkes. Før helgens kamper deler Fnatic og Titan førsteplassen. Epsilon og London Conspiracy deler tredjeplassen, mens Trig Esports og Team Dignitas deler femteplassen. Det er altså seks av åtte jevngode lag som fortsatt kjemper om en plass i sluttspillet til høsten, med kun tre uker igjen av sommerrundene.

Nye kamper i helgen

Badgah og resten av Fnatic møter Team Dignitas allerede førstkommende torsdag, og kanalen Smitegame på Twitch viser alle kampene. Den første kampen starter klokken 22:00, norsk tid. Dignitas har vist at de kan sparke fra seg, men det har vært mot antatt svakere lag. Denne gangen er det forventet at de taper mot det stabile og erfarne laget med nordmannen bak spakene.

Emil «Lawbster» Evensen og TRIG Esports ligger på delt femteplass i Europa. På søndag møter de Nightswatch.
Les også
BX3 og The Gatekeepers var best på Norway Cup

Lawbsters TRIG møter Nightswatch søndag klokken 17:00, norsk tid. Nightswatch har enda ikke vunnet noen kamper, og det forventes ikke at det vil endre seg etter dette settet.

Et annerledes MOBA

Smite skiller seg fra andre spill i samme sjanger ved at det spilles med et tredjepersons perspektiv, rett over skulderen til figurene man representerer. Spillet baserer seg på velkjente mytologiske guder fra forskjellige kulturer, slik som Thor, Zeus, Kali med flere.

Ut over dette følger spillet den velkjente MOBA-formelen med fem roller; duospill mellom support og hunter, midt, solo og jungel. Det finnes skapninger i jungelen man kan drepe for å få midlertidige fordeler og/eller erfaringspoeng.

Målet med spillet er å fjerne forsvarstårnene til motstanderen for så å kunne drepe hovedskapningen i spillet, kalt Titan. Hvert lag har en fontene ved sin titan som gir helse, mana og muligheten til å kjøpe opptil seks elementer som gir helten din forskjellige fordeler i kampene mot det andre laget.

Vil du starte et Smite-lag? Prøv vårt Spillermarked »

Siste fra forsiden