Smite

Nordmenn spiller om 1,2 millioner kroner i nytt spill

Verdens beste Smite-lag er er samlet i Atlanta denne helgen.

Disse lagene er med på Smite Launch Tournament:

Vis mer

Cloud 9 HyperX (Europa)
Team Coast (Europa)
SK Gaming (Europa)
Team SoloMid (Europa)
COGnitive Gaming (USA)
Denial Esports (USA)
Team Dignitas (USA)
Snipe (USA)

Etter to år i beta ble Smite endelig lansert denne uka. Dette feirer utgiver Hi-Rez studios med en storturnering i sin hjemby Atlanta. De fire beste lagene fra USA og de fire beste lagene fra Europa er invitert, og vinnerlaget får 50% av den digre premiepotten.

Får den tøffeste motstanden

Fire nordmenn har reist den lange veien for å kjempe om å kunne kalle seg verdens beste Smite-spillere. Disse er Sondre «Ghortak» Ludviksen og Martin «Spooh» Arntzen for Team Coast, Emil «Lawbster» Evensen for Team SoloMid og Bo «Bagdah» Katzenmaier for SK Gaming.

– Vi har mulighet for å nå langt, vi har gjort det bra i treningskamper mot de beste lagene fra Europa i det siste. Men vi er det siste laget som har kvalifisert seg fra Europa, så vi har den tøffeste motstanden fra Amerika, sier Ludviksen til Gamer.no.

Siden dette blir første gang amerikanske og europeiske lag møtes i en stor LAN-turnering, er det vanskelig å kåre noen klar favoritt. Sondre kan likevel fortelle om et veldig oppegående og profesjonelt miljø;

Fra venstre: Emil «Lawbster» Evensen, Bo «Bagdah» Katzenmaier , Sondre «Ghortak» Ludviksen og Martin «Spooh» Arntzen.

– Konkurransemiljøet i Smite er kjempebra. Alle er vennlige mot hverandre, men når kampen starter, kommer hanskene av.

MOBA i tredjepersons synsvinkel

Smite ble lansert tirsdag denne uken. Spillet henter inpirasjon fra MOBA-spill som League of Legends og Dota 2, med samme type kart og lagoppsett. Men i motsetning til andre arenaspill der spilleren ser karakteren sin ovenfra, eller isometrisk, benytter Smite seg av et kamera i tredjeperson. Ikke ulikt det man har i World of Warcraft.

Det nylanserte spillet krever også generelt større ferdighet fra spilleren, da det gjerne er viktigere å treffe med evnene og angrepene dine enn å akkumulere mest mulig gull. Men Smite har ikke tatt av som esport enda.

– Det er vanskelig å klare seg bare med å spille Smite, spesielt for europeere, grunnet høyere levekostnader. Noen av de mest populære streamerene klarer det. Selv jobber jeg ved siden av. Men jeg tror vi kan forvente mer publisitet siden spillet er lansert og det kommer flere LAN-events, forteller Ludviksen.

Ofrer det personlige livet for å satse

På lang sikt har de planer om å holde seg på topp fire i Europa og kvalifisere seg til alle store LAN-arrangementer.

Les også
Vi spår utfallet av høstens norske Counter-Strike-liga
I Smite foregår alt i tredjepersons synsvinkel. (Skjermbilde: Hi-Rez)

– Alle satser på Smite så langt det lar seg gjøre. Til vanlig har vi treningskamper fra 19-23, men før denne turneringen har vi trent noen timer ekstra og folk har satt deres personlige liv til side. Utgiver Hi-Rez putter også mer og mer penger inn i spillet. Publisitet er også en stor ting. I Norge er det stort sett bare vennene dine som vet hva du driver med, men her møter du helt ukjente personer som vet nøyaktig hvem du er, forteller han.

Turneringen går fra fredag til søndag foran et fullsatt Center Stage Theater i Atlanta, og alt vises direkte på den offisielle Twitch-kanalen til Smite.

Vil du arrangere din egen turnering kun for norske spillere? Vårt turneringssystem er åpent for alle »

Siste fra forsiden