Counter-Strike: GO / Dreamhack Open Cluj-Napoca

Nordmennene imponerte en hel verden i ellevill semifinale

«Jkaem» og «Rain» sjokkerte EnVyUs under Dreamhack Open, men måtte gi tapt til slutt.

I går overrasket G2 Esport store deler av Counter-Strike-miljøet ved å slå Virtus.pro i kvartfinalen. Laget med de to brennhete nordmennene Joakim «jkaem» Myrbostad og Håvard «rain» Nygaard møtte dermed EnVyUs i dagens semifinale av DreamHack Open Cluj-Napoca.

Hvis gårsdagen kvartfinale mot de polske krigerne ble beskrevet som et fyrverkeri av en kamp, var dagens semifinale en av tidenes største overraskelser innen Counter-Strike: Global Offensive.

Nordmennene sjokkerte EnVyUs

Håvard «rain» Nygaard.

G2 åpnet best, og vant 16-10 på Dust 2. Etter dette kartet var det mange som trodde at de skulle ta seg til finalen med en 2-0-seier, men EnVyUs viste hvorfor de er et av verdens beste lag.

Inferno ble et kart med høy «gåsehudfaktor». G2 startet best, og vant de tre første rundene. Til tross for en god start fra det tidligere Kinguin-laget, kom EnVyUs tilbake og vant de syv neste rundene. Takket være Håvard «rain» Nygaard og Dennis «dennis» Edman klarte G2 å tette luken som EnVyUs hadde. Til pause sto det 9-6 i favør de franske spillerne.

G2 åpnet igjen godt ved å vinne pistolrunden, men tapte den påfølgende runden. Etter mye om og men sto det 11-7 til EnVyUs, men G2 viste igjen at de ikke var til å avskrive. Til slutt sto det 15-15, og kartet måtte avgjøres ved overtid.

Trippel overtid

Joakim «Jkaem» Myrbostad.

Den første overtiden endte med uavgjort. Dermed måtte det enda en overtid til for å kåre én vinner. G2 fikk en kanonstart, og ledet 3-0 etter at Ricardo «fox» Pacheco gjorde sakene sine bra med AWP. G2 hadde nå gode muligheter for å avgjøre, da de kun trengte én runde for å ta seg til finalen. EnVyUs snudde G2 seiersrekke, og stillingen var nå 21-21. Det franske laget vant til slutt den tredje overtiden, etter at laget vant fire strake runder.

Dermed måtte den første semifinalen av DreamHack Open Cluj-Napoca avgjøres på Cache. Det franske laget tok raskt ledelsen 2-0. G2 klarte ikke å fortsette i samme tempo som på de foregående kartene, da de klarte å tape etter hver runde som de vant. På stillingen 10-4 i favør EnVyUs, viste Håvard «rain» Nygaard hva han er god for, og vant en viktig en-mot-fem situasjon. Dette gjorde at G2 lå under 10-5 etter første omgang.

G2 åpnet nok en gang best ved å vinne pistolrunden, men klarte aldri å bygge på seieren. EnVyUs vant til slutt 16-7, og er videre til finalen som spilles omtrent klokken 18:00 i søndag 1. november.

Du kan følge Dreamhack Open Cluj-Napoca på GamerTV hele helgen »

Les også
En av de mest spennende figurene på lenge

Se «Rain» gjøre en fantastisk en-mot-fem-clutch her:

Team EnVyUsKills/Death
Vincent «Happy» Schopenhauer83 - 67
Fabien «kioShiMa» Fiey67 - 61
Dan «apEX» Madesclaire62 - 72
Nathan «NBK-» Schmitt58 - 63
Kenny «kennyS» Schrub76 - 55
G2 EsportsKills/Death
Ricardo «fox» Pacheco66 - 65
Joakim «jkaem» Myrbostad67 - 74
Dennis «dennis» Edman77 - 69
Mikail «Maikelele» Bill49 - 66
Håvard «rain» Nygaard58 - 73

Siste fra forsiden