Counter-Strike: GO / King of Nordic

Norge i finalen for første gang denne sesongen

Alle gode ting var nesten tre for «hk0ns» lag.

Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Det var Håkon «hk0n» Kvandes lag, Rival, som vant den norske kvalifiseringen forrige gang. Etter en komfortabel 16–8-seier mot Demise i finalen var de klare for det nordiske sluttspillet.

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Ukentlige nasjonale kvalifiseringer i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Vinnerlagene fra sin kvalifiseringene møtes til et direktesendt nordisk sluttspill. Premiepotten er på totalt 90 000 kroner, og fordeles ut over ti runder.

Vinneren av den nordiske ukesfinalen blir sittende på tronen og er direkte kvalifisert til neste runde. Da utgår den nasjonale kvalifiseringen samme uke.

I Norge er det Gamer.no, i samarbeid med ESEN og MSI, som arrangerer de norske kvalifiseringene.

Lenge siden sist

Som et av de dårligste seedet lagene i sluttspillet måtte Norge spille mot Island i en siste kvalifisering for å nå hovedsluttspillet. Her ventet Sverige, Danmark og Finland. Kampen mot Island går normalt sett fint for Norges del, og det gjorde det denne gangen også. Med storspill fra Erik «truth» Dyrnes vinner Norge kampen 16–6. Dermed er de klare for kvartfinale mot Sverige.

Kvartfinalen mot Sverige, med rundt 1000 seere på King of Nordics Twitch-kanal ble en spennende kamp som måtte avgjøres på overtid. Norge stakk til slutt av med seieren i en kamp som endte 19–17. Etter at seieren var sikret var også semifinaleplass mot Danmark i boks.

DISSE REPRESENTERTE NORGE:

Vis mer

Tommy «tomzey» Weierød
Erik «truth» Hansen Dyrnes
Håkon «hk0n» Kvande
Endre «phrzer» Solhaug
Michael «haggis» Hagland

Kampen mot Danmark starter jevnt, og danskene går til sidebytte med en knapp ledelsen på 8–7. Etter sidebyttet var det overkjøring fra Norges del, som vinner kampen 16–10. Nok en gang topper «truth» poengtavla.

Finnene dominerte

Michael «haggis» Haglund, her som Celestial Gaming-spiller under The Convention 2016, spilte for Norge under King of Nordic.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

I finalekampen mot Finland ble det derimot vanskeligere for de norske. Finnene overkjørte nordmennene, og vant til slutt 16–6. Finske Jesse «zehN» Linjala skal stå for mye av æren, med massive 35–8 på tavla.

– Vi var litt uheldige med kartvalget. Dust 2 er ikke et kart vi er komfortable på. At Finland hadde en «zehN» med 35 drap hjalp selvfølgelig heller ikke, forteller Kvande til Gamer.no.

Fra forrige runde er det gjort en endring med Michael «haggis» Hagland inn for Håkon «Hallzerk» Fjærli.

– Vi valgte å ta inn «haggis» som AWP-er i denne turneringen, og vi synes han utmerket seg med totalt ett AWP-drap.

På spørsmål om King of Nordic er en fin arena for talenter i Skandinavia har Kvande trua på et nytt talent fra neste kvalifisering.

Les også
– Vet ikke så mye om Trikken, men de er nok et sterkt lag

– Jeg vet lite om konseptet rundt King of Nordic, men det er nok en fin arena for talenter. Vil tro det dukker opp mye talent neste kvalifisering 1. januar, forteller Kvande med et lurt smil, og påpeker at det er dagen etter nyttårsfeiring.

Dette var fjerde seieren på rad for Finland, og forrige uke stakk de av med «Jackpot»-premien på 18 000 kroner.

Meld deg på neste kvalifisering her »

Siste fra forsiden