Hearthstone Global Games 2018 - Norge

Norge klare for VM i Hearthstone på BlizzCon

Landslaget sikret seg billett til verdens største Hearthstone-turnering.

Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe/Nordavind

Landslaget til Norge

Vis mer

Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe
Jens «Kolbein» Bratheim
Casper «Hunterace» Notto
Eirik «ntR» Midtstue

De siste ukene har Norge først kjempet seg til en topp 16-plassering blant de beste lagene i verden. I gruppa sammen med Norge var stornasjoner som Kina, Ukraina og Sveits. Flere av kommentatorene gikk tidlig ut å sa at dette var dødens gruppe av alle gruppene, og det var tre av favorittene til å gå til topps i en og samme gruppe. Med hell og dyktighet så var det Norge og Kina som kunne slippe jubelen løs, med billetten til California godt plassert i hånden.

Dobbelt tap for fjorårets finalist

TOPP ÅTTE HEARTHSTONE GLOBAL GAMES 2018

Vis mer

Bulgaria
New Zealand
Hong Kong
Spania
Brasil
Kina
Norge
Taiwan

Med svært tøffe motstandere i gruppa, måtte Norge vinne mot Ukraina onsdag kveld. Norge hadde allerede slått Ukraina tidligere i uka, og tok seg til gruppefinale der de møtte Kina. Kina ble hakket for store for Norge, og vant kampen 3-2, og igjen så var det Ukraina som satt på andre siden av bordet. Norge tok en tidlig 2-0-ledelse over Ukraina, men de kjempet seg tilbake og tok neste runde. Heldigvis for Norge så kunne dem seile inn 3-1 seier, og videre avansement i Hearthstone Global Games.

Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe og resten av landslaget i ekstase over seieren onsdag kveld.
Sindre Stien/ Nordavind

Kaptein på Norge, Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe hadde dette å si etter kampen på spørsmål om hvor godt dette føltes.

– Dette føles ekstremt forløsende i mangel på et bedre ord. Tror alle var klare for å slå Kina, så merket det på stemningen idag at det var mye på spill. Vanligvis høyt energinivå, og mye humor. Denne gangen var det bare taktisk snakk, så dette betyr mye for gutta.

Gangstøe legger ikke skjul på at dette var noe av det aller største som har skjedd for spillerne som vanligvis spiller for klubben Nordavind. Individuelt er dette det aller største guttene har opplevd karrieremessig. Casper «Hunterace» Notto er i Kina og konkurrerer om kanskje den feteste premien som har blitt utgitt i Hearthstone sin historie, nemlig en bil.

– Ja, helt til Casper vinner i Kina så er nok dette det største for samtlige, sier Gangstøe selvsikkert.

Norges prestasjoner har ikke gått ubemerket av verdens største profiler i Hearthstone-miljøet, og har mange gode ord til vår lille nasjon. Om det er først nå gjennombruddet kom, er Gangstøe litt usikker på.

– Føler egentlig vi har vist hva Norge er gode for over flere år, men det var vel nå at folk fikk øynene skikkelig opp for oss.

Norges største lagprestasjon i e-sport

Etter en god liten tenkepause så klarer ikke kaptein Gangstøe å komme på noen større lagmessig prestasjon som har skjedd i norsk e-sport noensinne.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Det er flere store enkeltprestasjoner, til og med Casper «Hunterace» Notto som er per dags dato regnet som den mest stabile og beste Hearthstone-spilleren i verden, men en lagprestasjon har Norge til gode å oppnå noe stort i, helt til i dag.

2. - 3. november arrangeres BlizzCon 2018. Der skal Norge kjempe mot de resterende landene for verdensmesterskapstittelen.

Siste fra forsiden