StarCraft II - NationWars II

Norge med knepen seier over Sverige i StarCraft II

En ukjent svenske holdt likevel på å ødelegge finaledrømmen.

Disse representerte Norge i landskampen.
Stillbilde fra Twitch-strømmen til Khaldor.

Norge er videre til semifinalen i NationWars II etter å ha slått Sveriges landslag 4-3 søndag ettermiddag. Kampene kan du se i videovinduet nederst, fra og med 3:10:00 og utover.

Kristoffer «TargA» Marthinsen hadde på forhånd spådd at det hele kom til å bli en enkel affære for det norske laget, men slik ble det ikke. Etter at Jens «Snute» Waller Aasgaard vant den første matchen mot Anton «Zanster» Dahlström, sendte nemlig svenskene ut den forholdsvis ukjente zerg-spilleren Dan «hOpe» Gustafsson. hOpe var egentlig kun en reservespiller, men endte opp med å slå alle spillerne på det norske laget.

Det svenske laget.

Etter at stillingen var 1-3 til svenskene, ble Snute på nytt sendt ut som Norges siste håp. Nordmannen viste så hvorfor zerg-mot-zerg-stilen hans er blant de beste i verden: Med bunnsolid macro og en tung roach-strategi endte han opp med å slå de resterende svenskene, som alle spilte zerg.

Polen neste

I semifinalen skal Norge møte Polen, som på papiret trolig har et bedre lag enn Sverige. Det norske laget må nå forberede seg på kamper mot rutinerte spillere som Artur «Nerchio» Bloch og Grzegorz «MaNa» Komincz, som slo Ukraina i søndagens kvartfinale. Dersom Norge skulle klare å kare seg til en finale, vil de møte vinneren av Mexico og Frankrike.

Om du har lyst til å se reprisen av kampene som ble spilt mellom Norge og Sverige i går, kan du gjøre dette på Twitch-kanalen til Khaldor, som kommenterte kampene.

Sliter du med å henge med på alt som skjer i en kamp?
Sjekk ut vår seerguide til StarCraft II »

Siste fra forsiden