Global Games / Hearthstone

Norge videre i Global Games

En nervepirrende avslutning endte i suksess.

Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe under en kamp på Digitality X i fjor.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Etter en litt for spennende avslutning på første fase av Hearthstone-turneringen Global Games, er det norske landslaget videre til nest runde med gruppespill. Etter flere uventede tap og uheldige resultater ble avansementet endelig sikret i siste runde, og nok en gang ser det ut til at gruppen kunne vært langt vanskeligere.

God åpning på turneringen

DISSE REPRESENTERER NORGE:

Vis mer

Casper «Hunterace» Pettersen (BX3)
Eirik «Diggen» Aarvig (Gatekeepers)
Jahn «Zorkthar» Gangstøe (BX3)
Vetle «Xzirez» Stubberud (Flow eSports)

Allerede i første runde av turneringen møtte Norge den nordiske rivalen Finland. Av mange var dette regnet som den vanskeligste kampen i gruppen, og en kamp der vinneren sannsynligvis ville være sikret avansement. Etter en svært jevn kamp vant Norge storoppgjøret, og veien til neste fase av turneringen trodde de fleste nå skulle bli enkel, men etter en lovende start endte det med tap mot både Israel og Italia, og plutselig var veien til avansement svært mye lengre. Heldigvis for oss nordmenn endte det hele godt når lykken mot slutten snudde og Japan ble beseiret.

Ny god trekning

NORGES NYE GRUPPE

Vis mer

Norge
Kina
Malaysia
Singapore

I første runde med gruppespill må det kunne sies at Norge fikk en langt enklere trekning enn fryktet. I andre del av gruppespillet har laget vært like heldige som i første omgang. Norges gruppe består nemlig av Malaysia, Kina og Singapore, mens land som USA, Nederland og Ukraina ble unngått. Dersom de norske spillerne klarer å slå Kina må de regnes som klare favoritter til ikke bare å gå videre, men også å vinne gruppa. Kaptein på det norske laget, Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe er ser svært positivt på trekningen og er sikker på at Norge kan ta seg videre til utslagsrundene.

– Vi var veldig heldige med denne trekningen. Jeg tro ikke egentlig vi kunne fått en bedre gruppe enn dette, sier Gangstøe, og legger til at alt annet enn avansement fra denne gruppen er uaktuelt.

Imponerte på DreamHack

Eirik «Diggen» Aarvig under en kamp på Digitality X i fjor.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Hele det norske landslaget deltok i nylig på Dreamhack Summer, der det tydelig kom frem hvorfor nettopp disse spillerne ble valgt til å representere Norge. Både Eirik «Diggen» Aarvig og Casper «Hunterace» Pettersen kom begge gjennom den innledende fasen, og Pettersen gikk helt til kvartfinalen i den prestisjefulle turneringen. Etter turneringen fortalte Aarvig at han hadde litt blandede følelser for resultatet sitt.

– Før turneringen ville jeg definitivt vært fornøyd med å nå sluttspillet, men når jeg først gikk videre er det litt surt å ikke gå lengre. Hadde jeg ikke tapt den kampen hadde jeg en god mulighet til å vinne turneringen, forteller Aarvig.

På The Gatekeepers sin Facebook-side sier spilleren også at det føltes kjipt å tape mot en spiller han selv mener han er bedre enn.

Norges kamper kan følges direkte på Hearthstone sin kanal på Twitch »

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Siste fra forsiden