Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Norges største e‑sportklubb kan rykke ned

– Dette vil ikke prege oss, forteller kapteinen i Oslo Lions.

Lions/Valve/Gamer.no

Det er duket for den siste ordinære ligarunden før sluttspillet braker løs i Telenorligaen. Her møtes Oslo Lions og Demise i et svært viktig oppgjør for begge to, om enn for litt forskjellige grunner. Førstnevnte kjemper om å holde plassen i divisjonen, og sistenevnte ønsker å sikre plassen i sluttspillet.

– Tabellsituasjonen preger oss ikke

Slik tabellsituasjonen er før siste runde er Oslo Lions avhengig av tre poeng i oppgjøret. Selv om de skulle ta tre poeng er ikke plassen sikret, for dersom Recess.no spiller uavgjort mot Celestial vil klubben rykke ned – uansett.

DETTE ER OSLO LIONS:

Vis mer

Christian «moen» Moen
Eivind «leffa» Fasting
Bård «Tiller2k» Tiller
Kristoffer «Slaaen» Slåen Henriksen
Emil «N3ma Pr0bl3ma» Waage

Kristoffer Slåen Henriksen, som til daglig spiller i Oslo Lions, forteller at dette ikke vil gjøre en forskjell på kampen.

– Dette vil ikke prege oss på noen måte. Vi har forstått lenge at dette vil holde hardt og nå tar vi hver kamp for seg selv uten å tenke så mye på tabellsituasjonen. Vi viser stigende form og det er derfor synd sesongen ikke er dobbelt så lang, forteller Henriksen til Gamer.no.

– Hvordan blir oppladningen til en såpass viktig kamp?

– Vi endrer ikke på oppkjøringen til kampen. Det er siste runde og det er alt for sent å endre på dette nå. Vi må se realiteten i øynene og realiteten er at vi ikke har mulighet til å forberede oss slik vi gjorde tidligere. Nå gjelder det bare å avslutte sesongen med stil.

– Hva tror du konsekvensene blir dersom nedrykket blir et faktum?

– Konsekvensene for oss vil vært knusende, vi er så klart skuffet over at vi muligens ikke vil klare oss, men vi har bare oss selv å takke for det. Vi er heldigvis så heldige at vi har Norges beste e-sportmanager og kompis i Christophe Roblin, så han skåner oss for de verste utbruddene. I hvert fall så langt, så får vi se hva som vil skje når nedrykket eventuelt blir et faktum.

Se kampen på TV 2 Sumo mandag klokken 20:00 »

Trenger du Sumo-konto? Registrer gratisabonnement her!

Skuffende sesong

Klubben som anses som Norges største klubb annonserte i mai i år at de skulle slå seg sammen med myXMG for å danne en storklubb. Nå kan det se ut som om at starten på dette eventyret har vært tyngre enn forventet. Med nedrykk i League of Legends og mulig nedrykk i Counter-Strike: Global Offensive har sesongen vært skuffende for klubben.

Les også
Håper «pizzahjulet» forsvinner neste sesong
Christian «moen» Moen spiller for Oslo Lions.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Vi lovet Christophe Roblin (styreleder i Oslo Lions, journ.anm.) at vi skulle gjøre alt vi kunne for å holde oss i divisjonen. Om det nå viser seg at vi ikke klarer det, vil vi så klart være skuffet over oss selv og ydmyk overfor ham og klubben.

– Spillemessig føler vi at ting har sett bedre ut i det siste, og vi er ikke skremt av nivået. Derimot har vi forstått at når alt kommer til alt er ikke livene til flesteparten av spillerne tilrettelagt på en slik måte at vi makter å gjøre alt som trengs for å holde oss i Norges tøffeste divisjon. Vi ville ha gjort ting annerledes om vi kunne forsøkt oss igjen, men det skal sies at vi har kost oss i nesten hver eneste kamp og er utrolig takknemlige for muligheten vi fikk til å forsøke oss igjen. Det var veldig moro å kjenne blodpumpa jobbe litt ekstra, og adrenalinet man får i noen hektiske kamper, forteller Henriksen.

LES OGSÅ: Bli kjent med kommentatorene i Telenorligaen

Ledelsen har tillit til de ansvarlige

Styreleder i klubben, Christophe Roblin, er klar over konsekvensene:

– Vi er veldig klar over muligheten til nedrykk, dette var vi også klar over i forkant av sesongen. Ledelsen må forholde seg til de avtaler som er gjort, og at ikke alt bærer frukt ved første forsøk.

– Hvilke mål hadde Counter-Strike-laget før sesongen?

– Målene for Counter-Strike-laget var selvfølgelig å gjøre det best mulig og minimum å beholde divisjonsplassen.

– Rett før sommeren kom nyheten om at dere og myXMG slo dere sammen til en ny storklubb. Dette fortalte dere da: «Det medfører en kapasitet til å konkurrere på et høyere nivå i den profesjonelle e-sportscenen, og engasjere spillentusiaster på et helt nytt nivå». Hva skjedde på veien, eller er det langsiktig utvikling vi er vitne til?

– Det stemmer, og denne prosessen er lang. Det er ikke noe spesielt å peke på som er resultat av sammenslåingen, verdien til Oslo Lions er videreført og staben vår er veldig godt opprustet med staben som kom inn i sammenslåingen med myXMG. Dere er definitivt vitne til en langsiktig utvikling og konsekvensen av å ha langsiktige verdier med definerte mål. Vi har stor tillit til de ansvarlige rundt lagene våre.

– Vi går for seier

Demise vil med tre poeng sikre seg en plass i sluttspillet, men kan også klare seg med uavgjort dersom Recess.no ikke vinner sin kamp mot Celestial. Klubben har i den siste tiden vært gjennom et par utskiftninger før siste serierunde.

DETTE ER DEMISE:

Vis mer

Tommy «TommyM» Monsen
Kristian «kriz» Sandvær
Boye «Slickb» Telstad
Tony «NiTo» Nilsen (på lån)
Mikael «Ultra» Andersen (på lån)

– For omtrent ti dager siden fikk Andreas «B4t» Bergevik tilbud om å bli med i Recess.no, noe han valgte å takke ja til på grunnlag av at de spiller mye mer enn oss. Dette er forståelig, ettersom vi avtalte fra starten av at vi ikke kom til å spille mye, og «B4t» har sagt i en periode at han ønsket vi kunne spille mer. Etter det følte vi at vi trengte endringer som kunne hjelpe oss til å levere på et eventuelt sluttspill, og byttet derfor Michael «Haggis» Hagland ut med Tony «NiTo» Nilsen og Mikael «Ultra» Andersen. De to sistenevnte låner vi bare for siste serierunde og sluttspillet, forteller kaptein på Demise, Tommy «TommyM» Monsen til Gamer.no.

Om klubben klarer å kapre sluttspillplassen vil de møte Norse i semifinalen, uavhengig av resultatene. Norse har kun tapt ett kart i hele ligaen, og står derfor med fem seire og ett uavgjort.

– Vi går selvfølgelig for seier og vil gjerne komme til sluttspillet. Å møte Norse der hadde vært moro, der vi hadde vært kraftige underdogs og spilt med lite press. Norse er kanskje Norges beste lag, men de er også et lag som er bedre på internett enn på offline-arrangement. Så jeg kommer nok ikke til å miste nattesøvnen.

Sender stikk til motstanderen

Tommy var trener for Oslo Lions høsten 2015. Her under finalen på SpillExpo.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Kapteinen i Demise har også forstått at de kan være med på å sende Oslo Lions ned til 2. divisjon. På spørsmål om dette gir økt motivasjon er han todelt:

– Jeg kjenner til de fleste i Lions, og har på ingen måte lyst til å sende de ned til 2. divisjon. På en annen side kjenner jeg også til administrasjonen i Lions, og har veldig lyst å sende de ned en divisjon. Jeg tror Lions sliter litt med det samme som Brann (fotballklubb i Tippeligaen, journ.anm) slet med for to år siden. Å rykke ned og få ryddet opp litt i administrasjonen kan være positivt, for det foregår mye rart bak i kulissene der. Jeg har vært trener i klubben før, og har opplevd litt forskjellig der. Etter min mening har de ikke snøring på hvordan profesjonell e-sport fungerer. Tilbake i min tid hadde vi noen uenigheter om min rolle som trener og hvordan kommunikasjonen innad i organisasjonen skulle fungere.

– Hvordan mener du de eventuelt kan rydde opp i det?

– Noen endringer i administrasjonen hadde nok ikke vært dumt. Jeg vil også legge til at de er flinke til mye annet i Lions, noe som er grunnen til at de har vært en stor organisasjon i så mange år. De har noe å gå på når det gjelder den profesjonelle e-sportdelen, og er nok noe av grunnen til at de nå mest sannsynlig rykker ned fra 1. divisjon i Telenorligaen i flere spill, avslutter Monsen.

Styremedlem i Oslo Lions, Remy Bredesen, har følgende svar på Monsens stikk.

– Etter at Tommy var med oss som trener har det skjedd mye i Oslo Lions. Blant annet sammenslåingen med myXMG, som har vært med på å gi klubben mye god energi. At vi nå har lag på nedrykksplass er selvfølgelig noe vi ikke ønsker, men det var en mulighet vi var klar over før sesongen begynte. Vi har et mål en langsiktig utvikling og har stor tillit til de ansvarlige rundt lagene våre.

– Vi håper Demise går inn i kampen med seier som fremste mål. Våre gutter skal gjøre det samme og dermed håper vi på en strålende kamp for alle Counter-Strike-fans.

LES OGSÅ: Dette mener miljøet om avtalen mellom Telenorligaen og TV 2

Siste fra forsiden