AgderLAN arrangerer GO: Camp 2018

Norges største premiepott på tradisjonelt LAN for CS:GO

Vinneren av GO: Camp 2018 stikker av med 75 000 kroner.

Bilde tatt fra Sarons Dal-hallen i Kvinesdal.
Per Gunnar Økland/Philm

AgderLAN annonserte nylig en storturnering i Counter-Strike: GO, kalt GO: Camp 2018. Turneringen skilter med den høyeste premiepotten noen sinne på en LAN-turnering i Counter-Strike: GO, med hele 120 000 kroner i premiepotten. Turneringen arrangeres 6. - 9. desember i Sarons Dal-hallen i Kvinesdal.

SLIK FORDELES PREMIEPOTTEN

Vis mer

1. plass: 75 000 kroner
2. plass: 30 000 kroner
3. plass: 15 000 kroner

Philm Reklame er en av samarbeidspartnerne til AgderLAN. Per Gunnar Økland er en av flere prosjektledere, og sier til Gamer.no at turneringen arrangeres nå på bakgrunn av e-sportens vekst i Norge.

– Sarons Dal AS sitter på en nyrenovert hall i Kvinesdal. Den kan brukes til så mye, og et LAN ble foreslått av lokale krefter. I tillegg ser vi at e-sport er i sterk vekst, men norske gamere har enda et litt begrenset tilbud i forhold til turneringer og datatreff som er tilpasset utøvere. Sarons Dal valgte å disponere lokalene sine for dette arrangementet, forteller Økland.

Satser med seriøse aktører

Tidligere i år var det mye blest rundt Østfold E-sport LAN, som skiltet med store pengepremier og tilretteleggelse for lag. Dette ble kansellert en uke før start. Økland sier at de har fått med seg dette.

– Vi har fått med oss det som skjedde med Østfold E-sport LAN, og vi har skjønt at en del sammenligner med vårt LAN. Nå er vi usikre på hvordan fremgangsmåten var i forbindelse med det arrangementet, men vi startet med å sikre oss kapital til pengepremie først. Deretter har ingen utgifter i forbindelse med lokaliteter, siden Sarons Dal har blitt med som sponsor. Vi eier både lyd, lys og tv-produksjonsutstyr selv. I tillegg har vi satset mye på ett spill. Det gjenspeiler pengepremien, forteller Økland før han legger til.

– Nå vet vi ikke hvor mange som sto bak det i Østfold, men hos oss er det AgderLAN som er arrangør, med mange sponsorer og støttespillere. Vi har en betraktelig større erfaring med arrangementsgjennomføring.

Prosjektleder Per Gunnar Økland.
Privat

Økland forteller videre om de forskjellige billettnivåene som kan skaffes, og at de ønsker å legge til rette for lag.

– Vi har plass til mange deltakere, men har et nøkternt bilde av hvor mange som kommer til å delta basert på markedet og LAN-kulturen idag. Vi er også kjent med at flere LAN legges ned på grunn av sviktende salg. Men vi har valgt å lage et LAN som har god VIP-plassering, premium-plassering og god pengepremie. Dette er en mulighet vi har hatt, og vi har jobbet steinhardt med dette siden mai og vi håper at folk ønsker å sette av en helg hos oss, slik at vi kan utvikle arrangementet videre.

Han forteller også at de ønsker å arrangere dette på årlig basis, hvis turneringen blir en suksess.

– Vi ønsker å arrangere to ganger i året. På jevn basis. Dette er vårt første arrangement, selv om AgderLAN har gjort dette lenge og Sarons Dal har gjennomført større arrangement i over 50 år. Vårt mål for i år, er å gjennomføre med Norges høyeste premie, gode fasiliteter og logistikk-løsninger. Deretter sikter vi oss inn på GO: Camp til sommeren igjen.

Satser på e-sport - ønsker alle velkommen

Les også
– Vi kan i alle fall skape underholdning for publikum

Økland sier at de har hatt dialog med flere lag, og at de ønsker at satsende lag skal delta. Han er dog usikker på hvordan turneringsformatet blir.

– Jeg sitter ikke på informasjon om hvordan turneringen blir arrangert. Det jeg vet, er at vi har forhørt oss med en del spillere som har deltatt på andreLAN. Vi ønsker å gjennomføre turneringen slik at spillere og lag slipper å være for slitne når de skal spille seg opp i turneringen, forteller Økland.

Han forteller også at det kan dukke opp utenlandske lag på turneringen, men understreker at dette er hovedsaklig for norske spillere.

– Vi er åpne for lag fra utlandet. Men vårt overordnede mål er å gi topplagene et arrangement som har seriøse pengepremier, slik at de kan utvikle seg videre og sparre mot hverandre. I tillegg ønsker vi å være en arena hvor ukjente spillere får vist seg frem. Det vil selvfølgelig være åpent for de som ikke satser beinhardt på e-sport også.

– Vil det være rom og tilbud for vanlige LAN-deltakere også?

– Jepp. Turneringen med VIP- og premium-ordninger har vi valgt å satse på for e-sport-miljøet. Det som skjer i storhall vil bære preg av et tradisjonelt LAN, med sceneshow, konserter, ulike konkurranser og andre turneringer med mindre, men likevel gode pengepremier, avslutter Økland.

Siste fra forsiden