Norges største spillmesse åpner dørene til helgen

Spill, teknologi, e-sport, cosplay og foredrag står på menyen på SpillExpo.

Sunniva Tønsberg Gaski/Gamer.no

Vinteren nærmer seg, og med det er det på tide å melde at Norges største spillmesse, SpillExpo, åpner dørene sine igjen. Arrangementet stelles i stand for fjerde året på rad, og forteller allerede om rekorder i antall utstillere og billettsalg.

Større enn noen gang

Det var populært i fjor da publikum fikk lov til å spille mot og med kjente e-sportutøvere.

– Årets utgave av SpillExpo ligger an til å bli den beste noensinne. Vi har allerede doblet antallet forhåndskjøpte billetter i forhold til fjoråret. I tillegg har vi lykkes med å utvide antall utstillere fra 60 i fjor, til over 100 i år, forteller messesjef Erling Løken Andersen i en pressemelding.

Hvis du tar turen til Norges Varemesse i Lillestrøm mellom den 6. og 8. november kan du besøke utstillere som blant annet PlayStation, Xbox, Bethesda og Activision Blizzard. Her vil det være muligheter for å prøve nye spill, samt å mimre med gamle favoritter. Det vil også bli foredrag fra norske spillkjendiser, og en Cosplay-konkurranse med en førstepremie med en verdi på over 13 000 kroner.

Skal kåre Norges beste i Counter-Strike og League of Legends

Hvis det ikke var trekkplaster nok bør det også nevnes at finalene i høstsesongen av Telenorligaen finner sted under messen.

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier i 2015 sponset av Logitech G og Expert.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Sluttspillet i StarCraft II og Hearthstone spilles på nettet.

PREMIENE I HØSTSESONGEN:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner
2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

Etter snart tre måneder med seriespill har de beste lagene møtt hverandre i semifinaler på nettet. Nå skal vinnerne endelig kåres på e-sportscenen på SpillExpo.

Finalen i Counter-Strike: Global Offensive står mellom Oslo Lions og London Conspiracy. Lagene møtes til et heftig best av fem-oppgjør klokken 14:00 lørdag 7. november.

Søndagen blir ikke noe kjedeligere: Fra klokken 12:00 til 16:00 skal League of Legends-delen av Telenorligaen avgjøres når myXMG møter Oslo Lions foran publikummet i messehallen.

Fair Play-pris i Telenorligaen

I tillegg til å kåre Norges beste i Counter-Strike og League of Legends, skal Gamer.no også dele ut én Fair Play-pris til det laget som har vist best oppførsel gjennom sesongen, vist god sportsånd, håndtert media best og vært gode ambassadører for norsk e-sport.

De som ikke har mulighet til å møte opp på messen kan se Counter-Strike-finalen på VGTV og League of Legends-oppgjøret på GamerTV.

Les også
– Jeg spår en morsom kamp med mye dårlig Counter-Strike fra begge lag

Det er altså noe for alle på årets SpillExpo, om du er interessert i PC eller konsoll, foredrag, e-sport eller Cosplay, eller muligens alt sammen. Du kan lese mer om arrangementet på nettsidene til SpillExpo.

Siste fra forsiden