Norgeskvalifiseringen til verdenscupen i esport er på trappene

ESWC søker spillere fra Norge i Counter-Strike, FIFA og TrackMania 2.

ESWC 2012.
ESWC.com

18. september begynner de norske kvalifiseringsrundene til årets Electronic Sports World Cup, i år i regi av Lions Elektroniske Sportsklubb og ByLan. Der skal det bestemmes hvilke spillere som representerer Norge i den internasjonale turneringen, som holdes i Paris senere i år. Man kan kvalifisere seg til turneringen på to forskjellige måter.

Den første av disse er en onlinerunde som man kan melde seg på fra 9. september, hvor det vil kjempes om kvalifiseringsplass til norgesfinalen. Den andre er kvalifiseringsrunden skjer under årets ByLan-turnering i Bergen. Denne tar sted den 4 til7 oktober og er siste mulighet til å kjempe til seg en plass i det norske sluttspillet. De norske finalene vil bli holdt samme helg, og det er her Norges ESWC-representanter vil bli avgjort.

Tevles i ulike spillgrener

Arrangementet har foreløpig annonsert fire grener det vil tevles i; Counter-Strike: Global Offensive, herreklasse og kvinneklasse, Track Mania 2: Stadium og FIFA 13. Flere spillannonseringer vil komme på arrangørens hjemmeside.

Et voksende arrangement

Electronic Sports World Cup har blitt arrangert siden 2003. Arrangementet har vokst seg større over tid, og det holdes i år kvalifikasjonsrunder i over 50 land. Til slutt møtes representantene hverandre i verdensfinalen. Denne holdes i Paris, under arrangementet Paris Games Week, en femdagers lang spillfestival.

Sist en nordmann tok medalje i ESWC var i 2010 da nordmannen Fredrik «Bergie» Bergmann tok gullmedaljen i TrackMania-turneringen. Mer om dette kan du lese i vårt profilintervju med Bergie, der han snakker om det å vinne ESWC og TrackMania.

For mer informasjon om turneringen og påmelding, besøk arrangørens hjemmeside.

Les også: Ingen StarCraft II-turnering under årets ESWC

Siste fra forsiden