Counter-Strike: GO / ESWC

Norse konkurrerer i Paris

Formspiller «cromen» og kompani deltar på ESWC i helgen.

Her er Jørgen «cromen» Robertsen under Gigacon 2016.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Torsdag starter Electronic Sports World Cup, der 32 lag bestående av lovende talenter får sjansen til å skinne fra den store scenen. Blant lagene finner vi norske Norse, som leder Telenorligaen etter seks spilte runder.

Starter på morgenkvisten

Norse befinner seg i gruppe 3 med bulgarske Bpro, svenske akademilaget til GODSENT og russiske Gambit. I åpningskampen møter nordmennene bPro, og kampen spilles torsdag 27. oktober klokken 09:30.

DETTE ER NORSE

Vis mer

Morten «zEVES» Vollan
Martin «cENTRYZ» Brandal
Jon Erik «ztk» Øygarden
Henrik «Becker» Becker
Jørgen «cromen» Robertsen

– Syntes vi har en veldig overkommelig gruppe, ingen lag vi ikke kan slå. Vi har hatt hard oppkjøring opp til dette arrangementet, og det har vist seg bra i våre treningskamper. Vi er her for å vinne gruppa, forteller Morten «zEVES» Vollan til Gamer.no.

I gruppene spilles åpnings- og gruppevinnerkampene best-av-en, men eliminasjonskampene spilles i best-av-tre-format. Sluttspillet følger også sistenevnte format. Vinnerne av eliminasjonskampene får en ekstra mulighet til å spille seg videre i turneringen ved å møte taperen av gruppevinnerkampen. Det betyr at to lag tar seg videre fra hver gruppe, og to må ta turen hjem.

I sluttspillet skal det være 16 lag og her er det vinn eller forsvinn. Finalen spilles søndag 30. oktober klokken 16:00.

Du kan følge resultatene i ESWC her »

Kan dra med seg over 120 000 kroner

Turneringen har en premiepott på over 620 000 kroner, og gevinsten blir fordelt på de åtte beste lagene. Vinneren av turneringen drar hjem med seg rundt 127 000 kroner. På spørsmål om laget har tro på seier er laglederen litt forsiktig.

– Det er mange gode lag med, men ingen vi føler er uslåelig. Vi skal fokusere på en kamp om gangen, både i gruppespillet og eventuelt sluttspill.

Aurora «aurora» Lyngdal er også i Paris og spiller sammen med Doyoueven i dameturneringen.

Norske Temp.no var også invitert til turneringen, men måtte trekke seg på grunn av manglende kapital.

Du kan følge turneringen her.
Les også
MDG vil satse på e-sport

Siste fra forsiden