Norse kommer ikke til sluttspillet

Norse trekkes fra sluttspillet

Celestial Gaming overtar plassen deres i sluttspillet, og BX3 rykker ikke ned fra divisjonen likevel.

Norse er allerede oppløst, men nå trekker de seg også fra sluttspillet.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

SLIK SPILLES SLUTTSPILLET I TELENORLIGAEN COUNTER-STRIKE: GO:

Vis mer

19. mai: 19:00 - Temp.no - Labbedans'Vika
20. mai: 11:00 - Nordic Warthogs - Celestial Gaming
20. mai 19:00 - Finale

Semifinalen mellom NW og CG spilles på Edderkoppen Scene i Oslo lørdag 20. mai. Semifinalen mellom Temp.no og La'Vi spilles kvelden før uten publikum. Finalen spilles klokken 19:00.

Billetter får du kjøpt her »

Like etter påske annonserte Norse at de valgte å avslutte kontraktene til spillerne, og det ble bestemt at de skulle gå hver sin vei. Det var lenge usikkert om hva som skulle skje med laget med tanke på sluttspillet, men dette er altså nå bekreftet. Norse møter ikke opp på sluttspillet, og blir trukket fra ligaen, og sluttspillplassen går derfor til Celestial Gaming, som endte opp på femteplass etter en meget spennende tie-break.

Heldige som får sjansen

DETTE ER CELESTIAL GAMING:

Vis mer

Simon «simiz» Øvrevik
Leif Eirik «zeptyy» Johnsen
Peder «Croaton» Holterman Solland
Thomas «kwelie» Paaske
Roar «Synthetiq» Klakegg

Lagkaptein i Celestial Gaming, Simon «simiz» Øvrevik, sier at han mener laget er heldige som får sjansen til å delta, siden seriespillet ikke ble som forventet.

– Vi tenkte vel først og fremst at vi er heldige som fikk tilbudet, siden vi ikke har prestert godt nok i ligaspillet, forteller Øvrevik.

Celestial overtar plassen på grunn av at Norse trekker seg. Kapteinen synes dette er synd for norsk Counter-Strike. Som en konsekvens av dette, rykker ingen lag ned fra divisjonen.

– Det er dumt for norsk Counter-Strike at Norse trekker seg, samtidig er det tragisk at BX3 får beholde plassen sin i førstedivisjon, mener en bestemt lagkaptein.

Simon «simiz» Øvrevik da han spilte for GamersLeague på Copenhagen Games 2016.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

I semifinalen møter de overraskelseslaget Nordic Warthogs, men Øvrevik sier at de ikke kommer til å endre mye på hvordan de spiller inn mot kampen.

– Vi kommer til å trene på daglig basis, men utenom det kommer vi ikke til å forandre noe fra tidligere i sesongen.

Hvis de når finalen, har Øvrevik en ønskemotstander for sitt eget lag.

– I finalen ønsker vi å møte Labbedans'Vika, da de er et dårligere lag enn Temp, men med masse gode spillere som skyter hardt fra seg. Uansett møter vi nok Temp i finalen, sier Øvrevik.

Hvis Celestial spiller opp mot sitt beste, og stikker av med seieren i sluttspillet, har laget tenkt å feire dette med en fuktig kveld på byen.

– Vi vinner finalen ved å spille vårt spill, og at alle spillerne har en bra dag. Premiepengene, hvis vi vinner, blir brukt på en fuktig kveld på byen. Utover det vil vi nok fordele pengene på hver og en av spillerne, avslutter Øvrevik.

Kræsjer med ESL One Cologne-kvalifisering

Morten «zEVES» Vollan sier det er trist å måtte trekke seg.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Lagkaptein i Norse, Morten «zEVES» Vollan, sier at det er uheldig at laget mister plassen i ligaen. Han begrunner beslutningen med å ikke møte opp med at flere av spillerne de tenkte å ta med er opptatt med kvalifisering til årets ESL One Cologne.

– Grunnen til vi trekker oss så tett opp mot sluttspillet er fordi at datoene på Cologne-kvalifiseringen ble endret på grunn av PGL Minor-turneringen, og vi visste ikke helt nøyaktig når den skulle bli. Jeg kontaktet administratoren som er ansvarlig for Cologne, og når vi fant ut hvilken helg kvalifiseringen var, så kontaktet jeg Erling (Rostvåg, Liga- og turneringsansvarlig i Telenorligaen red. anm) samme dag.

Vollan synes det er trist, men uttrykker sitt ønske om å prioritere internasjonale turneringer.

– Det er litt trist, men her måtte vi faktisk prioritere det som er viktigst desverre. Her er det bare snakk om dårlig timing, fordi vi hadde planer i lang tid om å reise til sluttspillet med «Rain», «Rubino», «Cromen», «Becker» og meg selv. Men når fire av fem spillere har en veldig viktig kvalifisering samme helg, så måtte den bare prioriteres, og det er veldig kjipt, avslutter Vollan.

Leder i Telenorligaen, Tor-Steinar Nastad Tangedal, forklarer at laget mister plassen i førstedivisjon som en konsekvens av dette.

Dette betyr at BX3, som havnet på sisteplass på tabellen etter endt seriespill, likevel berger plassen og får spille i førstedivisjon også neste sesong.

Siste fra forsiden