VM i Fortnite 2019

Norsk 14-åring vant en halv million kroner i Fortnite-turnering

Endre «Endretta» Byre overrasket alle.

Endre «Endretta» Byre i aksjon.
Privat

Sist helg deltok Endre «Endretta» Byre i kvalifiseringen til Fortnite-VM. Den toppet han med totalt 70 poeng. Med det sørget 14-åringen for å få overført over en halv million kroner til sin konto.

Plasseringen i turneringen betyr også en plass i verdensmesterskapet som arrangeres i New York i juli. Premiepotten i VM byr på omlag 260 millioner kroner.

Endre «Endretta» Byre fikk stor oppmerksomhet rundt sin førsteplass.
Privat.

I et intervju med Tek.no forteller hovedpersonen selv om hva han føler.

– Det har nesten ikke gått opp for meg hvor stort dette er enda. Det er helt sykt! Jeg har aldri vært i New York før heller, så det blir jo mer eller mindre som en ren ferie å regne. Jeg har hatt et ekstremt godt apparat rundt meg. Faren min og broren min har vært veldig støttende hele veien, og hjulpet meg med alt. Det er jeg sinnsykt glad for – og jeg er selvfølgelig veldig, veldig glad for at jeg kvalifiserte.

Skal på bootcamp

Byre sier også at han har en plan før verdensmesterskapet.

– Jeg skal reise til Paris på bootcamp før New York, for å forberede meg. Der kommer jeg til å sitte sammen med flere andre gode spillere i Europa, og spille med lavest mulig ping. Det vil nok også gjøre meg bedre forberedt til New York.

Martin «MrSavageM» Foss Andersen er en annen 14-åring som har kvalifisert seg til turneringen i sommer. Gamer.no kommer med oppfølgningssak når juli nærmer seg.

Les hele saken om Endre «Endretta» Byre på Tek.no »

Siste fra forsiden