League of Legends

Norsk e-sporthåp forlater NiP etter interne konflikter

Tri Tin «K0u» Lam er ikke lenger en del av League of Legends-laget.

Ninjas in Pyjamas’ nåværende lagoppstilling

Vis mer

Den franske jungleren Jean-Victor «Loulex» Burgevin vil ta over jungelen i NiP fremover. Han har i likhet med Alexey «Alex Ich» Ichetovkin og Erih «Voidle» Sommermann vært innom Gambit Gaming tidligere.

Lucas «Cabochard» Simon-Meslet (Top)
Jean-Victor «Loulex» Burgevin (Jungle)
Alexey «Alex Ich» Ichetovkin (Mid)
Aleš «Freeze» Kněžínek (ADC)
Erih «Voidle» Sommermann (Support)

I forkant av kontraktavslutningen mellom den svenske organisasjonen Ninjas in Pyjamas og Tri Tin «K0u» Lam (16), skal nordmannens eget ønske om å avslutte kontrakten ha veid tungt.

Organisasjonens League of Legends-analytiker og manager, Clement Chu, mener at dette, i kombinasjon med at den norske sekstenåringen virket umotivert og useriøs, førte til at han måtte byttes ut.

– Det har vært problemer med «K0u» i en stund, blant annet fordi han manglet motivasjon og har en useriøs tilnærming til spillet, står det på nettsiden til NiP.

Kortvarig e-sporteventyr

Tri Tin «K0u» Lam ble tatt inn på Ninjas i Pyjamas i midten av mai. Sammen med nordmannen Erlend «Nukeduck» Våtevik Holm frontet han et nytt «superlag». På NiP skulle de kjempe seg inn i League of Legends Championship Series (LCS).

I et intervju med Gamer.no om overgangen, virket begge nordmennene sikre på at de skulle prestere bra og at de ville kvalifisere seg når opprykkskampene sto for tur. Videre ønsket de å kvalifisere seg til neste års verdensmesterskap.

Allerede en måned etter annonseringen ble Erlend «Nukeduck» Våtevik Holm og lagets support, Alfonso «Mithy» Augirre Rodriguez, utestengt fra Coke Zero Challenger Series ut 2014. I praksis betydde dette at disse to ikke kunne kvalifisere seg til vårsesongen av League of Legends Championship Series og at verdensmesterskapet i 2015 ble mye vanskeligere å nå. Begge ble derfor raskt erstattet i lagoppstillingen til NiP.

«K0u» er altså den tredje League of Legends-spilleren som forlater den svenske organisasjonen på knappe tre måneder.

– Han trenger tid på å bli moden

«K0u» skal lenge ha hatt et dårlig forhold til NiP, men konflikten nådde bristepunktet etter en skuffende prestasjon i finalen av Coke Zero Challenger League #2 30. juli. Her tapte NiP 2-1 mot SK Prime.

– Etter et skuffende tap mot SKP innrømmet «K0u» at han hadde noen problemer han måtte jobbe med, men han fortalte også at han ønsket å jobbe videre for å forbedre seg. Neste dag trakk han disse utsagnene tilbake og sa han ønsket å forlate laget umiddelbart, forklarer Clement Chu, og fortsetter:

– Vi innser at «K0u» er et sjeldent talent og vi er ikke i tvil om at hvis han jobber hardt vil han bli en av de beste junglerene i Europa i løpet av tre års tid. Han trenger tid på å bli moden.

– Jeg likte ikke å spille for NiP i det hele tatt

Les også
«Rubino» forlater North

Tri Tin «K0u» Lam har i etterkant av bruddet med NiP benyttet seg av mikroblogging for å uttale seg om situasjonen. På sin personlige Twitter-konto beskriver han store problemer innad i laget og forteller at han ikke trivdes.

For å svare på den krasse kritikken, tok også Katerina «Pand0rka» Ichetovkin til til sosiale medier. Hun er ektefellen til NiPs kaptein og mid-laner, Alexey «Alex Ich» Ichetovkin, og kjenner laget godt. På Twitter virker hun skuffet over nordmannens uttalelser og mener at «K0u» selv var en stor del av problemet.

– Det er så trist at «K0u» «flamer» laget sitt når han selv var den som klagde mest og nektet å høre på lagets analytiker. Kanskje han bare er for ung, skriver hun.

Med «K0u» ute av NiP, svekkes norsk e-sport betydelig. Han var nemlig vår siste representant innenfor profesjonell League of Legends.

«K0u» ønsket ikke kommentere saken overfor Gamer.no utover det han har skrevet på Twitter. Han ville heller ikke fortelle noe om sine fremtidsplaner i bransjen.

Har ditt lag meldt dere på høstens norske liga i League of Legends?
Om en måned starter seriespillet og kampen om 15 000 kroner i premiepotten »

Siste fra forsiden