League of Legends

Norsk e-sportstjerne utestengt etter dårlig oppførsel

Erlend «Nukeduck» Våtevik Holm mister muligheten til å kvalifisere seg til LCS.

Riot Games, arturb på flickr.com. Kollasj av Gamer.no

Dette er League of Legends-laget som Ninjas in Pyjamas startet opp forrige måned:

Alexey «Alex Ich» Ichetovkin (Top) Tri Tin «k0u» Lam (Jungle) Erlend «Nukeduck» Våtevik Holm (Mid) Aleš «Freeze» Kněžínek (ADC) Alfonso «Mithy» Augirre Rodriguez (Support)

I begynnelsen av mai annonserte Ninjas in Pyjamas sitt nye «superlag». Med i denne satsingen var blant annet nordmannen Erlend «Nukeduck» Våtevik Holm. Sammen med fire lagkamerater skulle han herje Challenger Series i noen måneder, for deretter å kvalifisere seg til League of Legends Championship Series (LCS).

Nå har Nukeducks negative oppførsel i rangert spill satt en stopper lagets planer.

Omfattende etterforsking

I et intervju med Gamer.no i mai fortalte Nukeduck at han foretrekker å spille med «toxic»-medspillere. Dette er spillere som forsøker å bryte hverandre ned ved å skrive støtende eller fornærmende ting. Etter omfattende etterforskning, har utvikler Riot Games besluttet å suspendere den norske mid-laneren fra Coke Zero Challenger Series ut 2014. I praksis betyr det at Nukeduck ikke får mulighet til å kvalifisere seg til LCS.

På det offisielle League of Legends-forumet har en e-sportkoordinator for selskapet postet følgende begrunnelse:

– De siste månedene har Holm vist ekstremt «toxic» oppførsel i «solo queue». Oppførselsen inkluderer, men er ikke begrenset til, trakassering, utskjelling og generell «toxicity». Den siste måneden har Holm blitt rapportert i nesten 30% av kampene han har spilt. 65% av disse rapporteringene har omhandlet støtende språk, negativ holdning og verbal trakassering.

Får ikke spille om LCS-kvalifisering

Den dårlige oppførselen til Nukeduck skal ha vedvart også etter at nordmannen mottok straff og bøter tidligere i år.

Nordmannens lagkamerat, Alfonso «Mithy» Augirre Rodriguez, er også suspendert ut 2014. Riot Games har også i Mithy sitt tilfelle oppgitt trakassering, utskjelling og generell «toxicity» som årsak til utestengelsen. Spanske Mithy spilte support for NiP og den svenske organisasjonen mangler dermed to sentrale spillere under opprykkskampene til høsten.

NiP var i utgangspunktet allerede kvalifisert til opprykkskampene etter å ha vunnet vårsesongen av Challenger Series 2014. Uten Nukeduck og Mithy i lagoppstillingen, er antakeligvis ikke den tidligere seieren nok.

Reglementet til Riot sier at minimum tre av spillerne som vant kampene i vårsesongen, fremdeles må være på laget hvis tidligere prestasjoner skal gjelde. Reglen ble innført for å forhindre at organisasjoner kunne kjøpe seg en plass i LCS. Den gang var det nettopp NiP, med blant annet Nukeduck og Mithy, som forsøkte å kjøpe plassen til sin tidligere organisasjon Lemondogs.

Synes synd på lagkamerater og organisasjon

nettforumet Reddit fremstår League of Legends-samfunnet mest opprørt på Alexey «Alex Ich» Ichetovkin sine vegne. Veteranen flyttet nylig sammen med ektefelle og barn til Sverige for å spille med NiP. For å få en plass på laget måtte Alex Ich forlate Gambit som allerede var kvalifisert til LCS. Han måtte også bytte til toplane slik at Nukeduck kunne fortsette mid.

Les også
«gReazy» er klar for nytt Rocket League-lag

Den norske 16-åringen Tri Tin «K0u» Lam går også en usikker fremtid i møte. Etter brudd med den amerikanske organisasjonen Cloud 9, flyttet han nylig til Sverige. Her skulle han bo med lagkameratene i Ninjas in Pyjamas’ spillhus.

På Nukeducks personlige Twitter gir nordmannen uttrykk for at han har dårlig samvittighet overfor sine lagkamerater og Ninjas in Pyjamas som organisasjon. Nukeduck ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentar til Gamer.no.

Daglig leder i NiP, Gustav M. Karto, skriver på organisasjonens Facebook-side at de allerede jobber med å finne nye spillere slik at laget kan fortsette veien mot LCS.

– NiP vil umiddelbart begynne letingen etter egnede erstattere. Vi vil prøve flere alternativer i løpet av de kommende ukene.

Han er også tydelig på hvilke forventinger de har til spillerne sine:

– Ninjas in Pyjamas tolererer ikke denne typen oppførsel, og vi håper spillere bruker tiden til å lære av denne hendelsen og returnerer til konkurransespilling i fremtiden med en annen holdning, står det i meldingen.

Siste fra forsiden