PUBG Europe League - Contenders

Norsk jubel i PEL Contenders

Syv nordmenn skal kjempe om opprykk til verdens største PUBG-liga.

PUBG Corp, Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

Nok en fase i PUBG Europe League Contenders er over, og det endte med norsk fest på pallen. Zoekt Een Naam og Levi «Ivel» Haakenstad Sørensen klatret helt til topps, mens den norske kvartetten i Besiktas knep andreplassen.

Gutta tar med seg en neve dollar hver for innsatsen, men enda viktigere får de nå muligheten til å kjempe om direkte opprykk til den øverste divisjonen i PUBG Europe League (PEL). Der får de også selskap av to nordmenn fra Desperado, som tok en grei sjetteplass i Contenders-finalen.

– Fortsatt en del å jobbe med

«Ivel» og Zoekt Een Naam hadde god grunn til å glise etter PEL Contenders.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

Zoekt Een Naam beholdt den gode formen fra Contenders-gruppespillet, og var med å kjempe i toppen hele veien gjennom finalens fire uker. «Ivel» og kompani ventet riktignok helt til siste uka med å ta steget helt opp på toppen, men vel fremme så de seg aldri tilbake.

Disse spiller for Zoekt Een Naam

Vis mer

Levi «Ivel» Haakenstad Sørensen
Paavo «Pag3» Voutilainen
Valteri «Vazku» Jussila
Luke «Teabone» Crafer

Den norske lagkapteinen er fornøyd med det gutta hans har prestert, men innser likevel at målet enda ikke er nådd. Nå venter den kritiske Promotion-turneringen, og Zoekt Een Naam har fortsatt rom for forbedringer.

– Vi presterer greit. Vi har fortsatt en del å jobbe med og føler vi kunne gjort det mye bedre enn det vi gjorde. Selvfølgelig er det stas å vinne PEL Contenders, men det er ikke det som er målet. Målet er å komme opp til PEL og bli værende der, forteller Haakenstad Sørensen.

Hva opprykksturneringen angår tar Zoekt Een Naam med seg erfaring fra nylige LAN-turneringer, noe «Ivel» tror kan bli en avgjørende faktor. Kun fire av turneringens seksten lag rykker opp, som slettes ikke blir noen enkel jobb.

Besiktas fant flyten

Da det gjaldt som mest fikk «Simsy» og lagkameratene i Besiktas endelig orden i sakene.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

For Besiktas ble mesteparten av Contenders-finalen tilbragt nærmere midten av feltet. Som Erik «Simsy» Gravrok forteller til Gamer.no, slet gutta med å finne frem til effektive strategier, men helt mot slutten begynte alt å klaffe.

Disse spiller for Besiktas

Vis mer

Erik «simsy» Gravrok
Mikael «ultra» Andersen
Tomi «TomiL» Lindbäck
Kristoffer «LuX» Holst Gabrielsen

– Etter Kick-Off-turneringen begynte vi å teste nye strategier i Contenders. Det funka ikke i det hele tatt, så vi kastet bort ganske mye tid på det. Så på søndag før siste uken startet, satte vi oss ned på disco og bare prata om hva som er dårlig og hva som er bra. Og så fikset vi på ting, som ga resultater ganske fort, forklarer «Simsy».

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

Les også: «Jeemzz» dominerte da Liquid lekte seg til PUBG-seier i Berlin »

Med flere råsterke prestasjoner den siste uka klatret Besiktas opp fra åttende til andreplass. Sånt får man stor selvtillit av, og kapteinen har store forventninger til opprykksturneringen – gitt at gutta klarer å levere like sterkt som de gjorde den siste uka.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Besiktas-gutta gikk fra midten av feltet til toppen på én dag. (Video: PEL)

– Langt fra fornøyd

«ToWzErA» mener at Desperado kunne ha prestert bedre i Contenders-finalen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

Etter en imponerende innsats i Contenders-gruppespillet, hadde Desperado-gjengen håp om å gjenta bedriften i finalen. Slik gikk det imidlertid ikke, og selv om laget sikret avansement ble det kun med en skuffende sjetteplass.

Disse spiller for Desperado

Vis mer

Kjetil «ToWzErA» Hytten
Jonas «C4LVINKL3IN» Sørvik
Jose Luis «Koldamenta» Herrero
Ryan «Fejk» Kirkpatrick

– Jeg er langt fra fornøyd. Vi hadde en ganske vanskelig finale for å være ærlig. Vi var hundre prosent sikre på at vi skulle kvalifisere oss til Berlin. Det var aldri et spørsmål. Vi forventet å ende opp blant de tre beste, men etter den første uken ble innhentingen viktigere, sier Kjetil «ToWzErA» Hytten til Gamer.no.

Som «ToWzErA» forklarer møtte Desperado unormalt tøff motstand i finalen. Nordmannen tror de høye forventningene til laget gjorde dem til et mål for konkurrentene, noe som stakk kjepper i hjulene for Desperados vante strategier.

Nå er gutta imidlertid klare for LAN i Berlin, en setting de føler seg trygge i. Lagets forrige tur til den tyske hovedstaden var under Kick-Off-turneringen, der Desperado sparket fra godt fra seg i møte med Europas PUBG-elite og tok en imponerende femteplass.

Hvordan det går får vi se 15.-18. juli. 16 lag skal gjennom 20 kamper fordelt på de fire dagene, med gull og glitter til de fire beste. De 12 Contenders-lagene er allerede klare, mens de fire nedrykkskandidatene fra PEL blir avgjort førstkommende søndag.

Oppdatering 11. juli: Den norske klubben Riddle, som opprinnelig havnet én plass unna å kvalifisere seg til Promotion-turneringen, har likevel fått innpass. Klubbsjef Mohammed Barinzje forteller til Gamer.no at M19 ikke har klart å skaffe seg visa til Berlin, og Riddle har dermed rykket opp ett hakk.

Norske «Jeemzz» og «Aitzy» kjemper også om edelt metall i toppdivisjonen PEL. Du kan følge de siste kampene via Twitch denne helgen, fra 17:00 på både lørdag og søndag.

Siste fra forsiden