Rocket League

Norsk klubb i kvartfinalen av prestisjetung Rocket League-turnering

Rangert som Europas nest beste lag nå.

Psyonix

Etter 30 kamper i prestisjetunge Pro League er nordmennene Martin «Sniperkid» Wiulsrød og Marius «gReazy» Ranheim videre til sluttspillet med hvert sitt lag: MyXMG og SuperSonic Avengers.

– Jeg er veldig glad for at vi kvalifiserte oss til sluttspill hvor første-, andre og tredjeplassen var èn kamp unna hverandre. Det er en bekreftelse på at vi faktisk har en sjanse til å ende opp som det beste laget, selv om vi ikke har spilt like lenge som mange av de andre. Det samme tenker lagkameratenene mine og de som jobber i myXMG, forteller en entusiastisk Wiulsrød til Gamer.no.

Nest best i Europa

Se opptak av kampen mellom myXMG og Supersonic Avengers.

MyXMG er for øyeblikket rangert som det nest beste Rocket League-laget i Europa og får blant annet skryt for å ha tatt store sportslige steg i både Pro Leage og turneringen til Gfinity. Seieren over Supersonic Avengers trekkes frem som spesielt sterkt.

– Vi er stolte over oss selv og håper på gode resultater i sluttspillet også, sier nordmannen.

Pro League er det mest anerkjente innenfor Rocket League akkurat nå. De to best rangerte lagene ble automatisk kvalifisert, og de resterende åtte måtte spille mot åtte lag fra en åpen kvalifisering for å sikre seg plass i ligaen. De fire beste lagene i hver region er videre til sluttspillet, hvor det er miniumum 20 000 kroner i potten.

– Det er både kult og trist at jeg er en av to nordmenn i sluttspillet. Både «gReazy» og jeg venter på flere nordmenn å konkurrere med. Det er noen navn som kanskje er gode nok, men ikke helt har funnet det riktige laget enda, mener Wiulsrød.

Vant norsk Rocket League-turnering

Noen av Gamer.nos lesere kjenner kanskje igjen spilleren fra laget som vant den norske turneringen Comfyballs Rocket League Challenge i fjor høst. Den gangen spilte han med «Marcelious» og svenske «al0t». Etter turneringen dannet Wiulsrød et nytt lag sammen med «al0t» og danske «Dkyhnee».

– Etter en måneds tid med relativt god suksess spilte vi mot «Turbopolsa» i en svensk turnering, og han fanget oppmerksomheten til «al0t». En uke med prøvespill var nok til at han erstattet «Dkyhnee». I slutten av november ble laget plukket opp av myXMG.

Nord-Amerikas beste lag venter i kvartfinalen

Slik spilles kvartfinalene i Pro League
Rocket League Central

Rocket League-laget til myXMG består i dag av «Sniperkid», «al0t» og «Turbopolsa». Førstkommende søndag møter gutta iBUYPOWER i kvartfinalen. De er rangert som det beste laget i Nord-Amerika og kom på andreplass i ligaen der.

Les også
Anmeldelse: Rocket League

– Alt jeg egentlig trenger å si er vel egentlig at Europa er bedre enn Nord-Europa, svarer Wiulsrød med et smil.

– Vi er veldig sikre og ikke minst glad for å få iBUYPOWER i kvartfinalen. Jeg vil påstå at alle de seks beste lagene i Europa har en god sjanse til å så dem i en turnering. Det kan bli en morsom kamp både for oss og publikum, men vi sniker forhåpentligvis til oss en seier.

Pro League drives av Rocket League Central og kampene vises på Twitch-kanalen til arrangøren. Det er ikke kjent nøyaktig når på søndag kvartfinalene spilles.

de offisielle nettsidene til arrangøren finner publikum diverse statistikk for mål, assists, redninger og andre individuelle prestasjoner spillerne har gjort opp gjennom sesongen.

Gamer.no har ikke lyktes å få kommentarer fra Marius «gReazy» Ranheim i Supersonic Avengers.

Siste fra forsiden