Nordic Championship 2017

Norsk kvalifisering til stor nordisk Counter-Strike-turnering lørdag

Nordmenn som spiller Rainbow Six: Siege og StarCraft II inviteres også til Nordic Championship.

ENCE eSports mot Epsilon i finalen av Nordic Championship på Dreamhack Winter 2016.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Lørdag 10. juni arrangerer Nordic Championship en norsk kvalifisering for Counter-Strike: Global Offensive og StarCraft II. To uker senere, lørdag 24. juni, vil det også bli arrangert en kvalifisering i Rainbow Six: Siege. De to beste lagene fra hver av de nordiske kvalifiseringene blir plassert inn i ett felles gruppespill hvor de fire beste går videre til sluttspillet. Finalen spilles på Assembly Summer i Helsinki.

Lag og spillere kan melde seg på de ulike norske kvalifiseringene her:

Karl-William «kalle» Haraldsen vant fjorårsturneringen med Epsilon på DreamHack Winter 2016.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Fjorårets norske Counter-Strike-kvalifisering ble vunnet av Norse, men laget maktet ikke å slå ENCE i sluttspillet. Kampen endte 2-1 i finsk favør, men nordmennene innkasserte rundt 9000 kroner for plasseringen sin.

Likevel var det grunn til norsk jubel i fjorårets utgave. Karl William «kalle» Haraldsen med Epsilon og Jens «Snute» Aasgaard vant sine respektive konkurranser i henholdsvis Counter-Strike: Global Offensive og StarCraft II.

Turneringen som ble lansert i fjor har nå fått en ny og forbedret premiepott. Vinneren av Counter-Strike-turneringen stikker av med hele 97 000 kroner. StarCraft II-vinneren får med seg i overkant av 24 000 kroner. Laget som går seirende ut av Rainbow Six: Siege finalen tar med seg rundt 48 000 kroner hjem.

Siste fra forsiden