League of Legends / Nordic Open

Norsk lag er kastet ut av Riot-turnering etter å ha brutt reglene

Forfalsket alderen til en av spillerne som var for ung til å delta.

Over 1200 League of Legends-lag fra Norge, Sverige, Danmark og Finland har deltatt i turneringen Nordic Open de siste ukene. Vinnerlaget får være VIP-gjester under verdensmesterskapet i Berlin, med reisekostnader dekket av Riot.

BX3 er det eneste norske laget som sikret seg plass i sluttspillet som startet lørdag, men nå er de diskvalifisert etter å ha brukt en mindreårig spiller.

Turneringsreglene sier at alle spillere må være fylt 18 år, og BX3 har spilt flere av sine kamper med en 16-åring. Gamer.no kjenner identideten til vedkommende, men har valgt å anonymisere personen det gjelder.

Forfalsket legitimasjonen

Før diskvalifiseringen var et faktum skal administratoren for turneringsgruppa til BX3 ha uttalt at det norske laget har levert dokumentasjon på at alle deres spillere er over 18 år.

Sondre «Tivity» Afdal i BX3.

Lagleder i BX3, Sondre «Tivity» Afdal, forteller til Gamer.no at de stod mellom å trekke seg fra turneringen eller å forfalske alderen til spilleren.

– Jungleren vår (Kristian «Leefting» Næsgaard, red. anm.) møtte ikke til kamp to dager på rad, og det tvang oss til å velge mellom å gi opp eller bruke 16-åringen som reserve. Dette skadet ingen, bortsett fra de vi møtte i rundene vi brukte vedkommende. Lagene vi spilte mot var svake og ville gått ut neste runde i turneringen, sier Afdal.

Feilinformere Riot bevisst

Det var først i tredje runde av turneringen av Riot begynte å kreve legitimasjon på spillerne som deltok.

– Vi fikk beskjed om at vi måtte avlevere legitimasjon for 16-åringen etter at han gikk inn som reserve, og vi bestemte oss som et lag å feilinformere Riot om hans alder. Dette hadde vi aldri gjort hvis han skulle spille videre i turneringen, forteller Afdal.

Det var bloggen Glittergames.no som først omtalte saken, og dette skal ha gjort Riot oppmerksomme på situasjonen.

– Riot kontaktet oss igjen på grunn av artikkelen på Glittergames. Vi fortalte hva som hadde skjedd og resultatet var at vi ble disket fra turneringen. Diskvalifiseringen er forståelig, siden Riot er et stort firma som må opprettholde integriteten sin.

BX3 føler seg uthengt

Les også
Gigacon fortsetter satsingen på Counter-Strike: GO og Hearthstone

Afdal mener imidlertid at bloggen, som eies av lagleder i Celestial Gaming og Atraxy, har drevet en svertekampanje mot BX3.

– Alt i alt føler jeg at dette er en unødig situasjon som blir blåst opp av Glittergames.no og artikkelen er kun en av mange propagandaartikler skrevet for å svartmale BX3 som organisasjon, sier han.

– Vi er forvirret som et lag fordi vi ikke forstår hvorfor vi får gjentatte angrep fra samme skribent. Jeg og resten av League of Legends-laget til BX3 er her for å prøve å bli best i dataspill, ikke drive en PR-krig og ber derfor Glittergames.no om å ikke skrive om oss.

– Verre å ikke dekke noe så seriøst

Sindre Wirkola, skribent av saken på Glittergames avfeier dette som tull.

– Det var klare beviser på at BX3 hadde brutt reglene, og jeg brukte min egen dømmekraft og integritet til å tolke aspektene ved saken. Jeg har også gitt de muligheten til å komme med innspill, noe de ikke ønsket, sier han til Gamer.no.

Han mener det er langt mer problematisk å ikke dekke denne saken.

– At et lag blir tatt for å jukse i en turnering er reelle nyheter og det blir mer feil å ikke skrive om noe så seriøst enn å la være. Jeg presenterte saken på en så mild måte som mulig og benyttet meg utelukkende av fakta. Alle tidligere saker jeg har skrevet om BX3 har vært utelukkende positive og jeg har ikke hatt noe dårlig forhold til dem tidligere. Dette handlet ikke om å angripe BX3, men å presentere en veldig reell nyhet om at et lag blir tatt i juks, noe de også har innrømmet offentlig, avslutter Wirkola.

Siste fra forsiden