Norske Diamond Dogs ble plukket opp av Besiktas

Norsk PUBG-lag signerer for Besiktas

Den tyrkiske idrettsklubben kunngjør stor satsing på e-sport.

PUBG Corp., Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Mot slutten av fjoråret var det knyttet stor spenning rundt de norske Playerunknown's Battlegrounds-spillerne «simsyofdoom», «ultra» og «jeemzz». Alle tre signerte langtidskontrakter for tyske Penta Sports, men så ble «jeemzz» solgt til Team Liquid, og bare noen måneder senere var eventyret brått over.

DISSE SKAL SPILLE FOR BESIKTAS ESPORTS

Vis mer

Erik «simsyofdoom» Gravrok
Mikael «ultra» Andersen
Tomi «TomiL» Lindbäck
Kristoffer «LuX» Holst Gabrielsen

Siden 27. mars har gutta operert med en ny lagoppstilling – bestående av «simsy», «ultra», «TomiL» og «LuX» – under det midlertidige navnet Diamond Dogs. Imens speidet laget etter en ny organisasjon, og i dag kan de endelig avsløre at de har inngått samarbeid med den tyrkiske fotballklubben Besiktas.

– Et veldig konkurransedyktig tilbud

Mikael «ultra» Andersen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Til Gamer.no forteller Mikael «ultra» Andersen at gutta først ble kontaktet av Besiktas i slutten av april. I løpet av de påfølgende ukene satt laget i kontraktsforhandlinger med klubben, før de omsider kom til enighet.

– Vi endte opp med et veldig konkurransedyktig tilbud, god lønn og frynsegoder som man kan forvente av en storklubb. Klubben er basert i Tyrkia, og dermed blir det nok en del turer til Istanbul for PR-events, treningsleirer og lignende, spår Andersen.

Den offisielle kunngjøringen har latt vente på seg mens Besiktas har plukket opp andre lag for blant annet Fortnite, Counter-Strike: GO og Rocket League. For de norske gutta har det vært litt kjedelig å vente så lenge, men «ultra» forteller at han forstår prosessen og at PUBG-laget har vært lønnet siden dagen de signerte uansett.

Erik «simsyofdoom» Gravrok.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

At katta nå endelig er ute av sekken betyr slutten på noen lettere turbulente måneder for laget. Ifølge nordmannen ble tapet av «jeemzz» veldig tungt, men en fast lagoppstilling og støtte fra en organisasjon som ønsker å satse på e-sport bør omsider skape litt stabilitet.

– Det var ikke bare-bare å erstatte en av verdens beste spillere, og vi røk nesten ut av flere ligaer på grunn av «roster locks» (laget fikk ikke stille i mesterskap med en annen oppstilling enn den de allerede hadde spilt med, journ.anm). Men vi kom oss over kneika og klarte å holde oss i alle ligaer i toppdivisjonene, forteller Andersen.

Les også: Det regner nordmenn i Global Loot League »

Flere store turneringer fremover

Tomi «TomiL» Lindbäck.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no
Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

Ellers forventer ikke «ultra» de altfor store endringene til lagets daglige tilværelse. Som Diamond Dogs har gjengen allerede vært med å kjempe i toppen av en rekke ligaer, noe som har gitt dem innpass til de fleste online-turneringer.

Mange av de større PUBG-mesterskapene har dessuten begynt å gå bort fra direkte invitasjoner, og satser i stedet på kvalifisering. Sånn sett tror ikke «ultra» det vil få noen voldsom betydning at laget har en større organisasjon i ryggen:

– I utgangspunktet tror jeg ikke det vil ha noen innvirkning på akkurat det området. Vi ligger i øverste divisjon i store ligaer i PUBG – altså PUBGOnline, Global Loot League og Auzom Premier League – og får således invitasjoner til de fleste turneringer basert på det. Hvordan fremtiden blir vet jeg ikke, men jeg håper det fortsetter å helle mot kvalifiseringsplasser fremfor direkte invitasjoner, mener Andersen.

Kristoffer «LuX» Holst Gabrielsen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Fremover skal gutta først og fremst fokusere på Global Loot League, som er inne i sin tredje sesong. Etter fire av seks uker ligger «ultra» og kompani på femteplass i turneringens europeiske pulje. De syv beste lagene tar seg videre til turneringens LAN-finale, så ting ser med andre ord lyst ut.

Også på hjemmefronten går ting veien, og laget kvalifiserte seg enkelt til Norwegian Battlegrounds-turneringen i regi av Gamer.no. Videre venter en ny runde med Auzom, hvor Besiktas nok en gang skal menge seg med Europa-toppen i PUBG. Deretter vil gutta gjøre det de kan for å sikre seg en plass i den nylig annonserte PUBG Europe League, som begynner til neste år.

I helgen kjemper to andre nordmenn om PUBG-heder.
Du kan følge «Jeemzz» og «Aitzy» i PGL »

Siste fra forsiden