Norsk sølvmedalje i HomeStory Cup VII

«Snute» nådde ikke helt opp i helgens StarCraft II-turnering.

Jens «Snute» Waller Aasgaard viste tidvis glitrende spill i helgens HomeStory Cup, og kom seg til finalen i den populære turneringen på overbevisende vis. Der ventet imidlertid lagkameraten Yoon «TaeJa» Young Suh. TaeJa ble på forhånd regnet som en favoritt til å vinne hele turneringen, og etter syv heseblesende kamper måtte Snute gi tapt for den koreanske terran-spilleren.

Snute etter å ha slått ut HyuN i semifinalen. (Bilde: Taketv.net)

Snute klarte dermed ikke å gjenta bragden fra desember, da han vant den forrige utgaven av turneringen. Nordmannen kan imidlertid trøste seg med at han får ta med seg rundt 40 000 kroner i premiepenger. Dessuten har andreplassen økt sjansene hans til å få delta i VM-sluttspillet i november.

Imponerende kamper

I tillegg til Snute var også den norske zerg-spilleren Kristoffer «TargA» Marthinsen representert i helgens turnering. TargA røk imidlertid ut svært tidlig, og dermed var det opp til Snute å forsvare Norges ære. Nordmannen storspilte gjennom hele turneringen, og tapte kun ett kart i løpet av to omganger gruppespill. I kvartfinalen møtte han den franske stjernen Ilyes «Stephano» Satouri, som han også slo overbevisende 3-1.

Deretter ventet en semifinale mot Ko «HyuN» Seok Hyun. Den koreanske zerg-spilleren hadde også imponert tidligere i turneringen, og så ut til å fortsette seiersrekken etter at å ha vunnet de to første kampene i semifinalen. Snute viste imidlertid at han fortjener kallenavnet «The Comback King», og vant til slutt 3-2. Særlig fikk han vist hvor gode roaches er i zerg-mot-zerg, da han vant de fleste kampene mot andre zerg-spillere i turneringen ved å bruke store mengder roaches til å angripe motstanderen på sårbare tidspunkter.

Lagoppgjør

I den andre semifinalen slo TaeJa en annen lagkamerat, publikumsfavoritten Dario «TLO» Wünsch, som etterhvert tok en tredjeplass i turneringen. Gjennom hele turneringen hadde TaeJa basert mye av spillet sitt i Hellbat-drops og tidlig aggresjon med hellions og reapers, etterfulgt av konstant aggresjon med biologiske enheter og siege tanks. Dette viste seg å være svært effektivt mot zerg-spillere, inkludert Snute.

Nordmannen ga seg imidlertid ikke uten kamp, og var tidvis i ledelsen i den nervepirrende finalen. Selv i den aller siste kampen virket det som om Snute hadde gode sjanser til å vinne. Dessverre rotet han bort ledelsen etter flere tvilsomme trekk, og dermed klarte TaeJa å karre til seg den fjerde seieren som han trengte for å ta med seg gullmedaljen. Koreaneren får dermed ta med seg nærmere 60 000 kroner hjem. At han også har økt sjansene sine til å få delta i det kommende VM-sluttspillet er nok heller ikke å forakte.

Om du har lyst til å se opptak av kampene som ble spilt i helgen, kan du finne disse på arrangørens Twitch.tv-kanal.

Siste fra forsiden