Er August «Quixeth» Nyheim den neste Bjergsen?

Norsk Support-spiller til nordisk talentspeiding

August «Quixeth» Nyheim er plukket ut til den nordiske Scouting Grounds, i regi av Copenhagen Flames.

Foto: Lolesports og privat (Quixeth). Montasje: Kristine H. Thom.

Etter storsuksessen «Schalke Scouting Grounds» prøver danske Copenhagen Flames seg også på talentspeiding, denne gangen i Norden. På listen over spillere som deltar står norske August «Quixeth» Nyheim, som tidligere spilte support for blant annet Celestial Gaming.

DISSE VET VI SKAL:

Vis mer

Top Lane:
Blomster Finn (tidligere nDurance)
Sleeping
Regasa

Mid Lane:
Godbro (tidligere Copenhagen Wolves)
xPriskornet
Eden Fox

Jungle:

Obvious (tidligere Enemy)
Maxilol (tidligere nDurance)
Tynx (tidligere KIYF)

Marksman:
Jesklaa
Emtest (Team Alternate ATTAX)
Reje (tidligere Team Vitality og Ares)

Support:
Doss
Wendelbo (tidigere Crew eSports, HUMA, Dragon Army og Ares)
Quixeth (tidligere Winds and Rain, Origen og Celestial Gaming)

Vil du vite mer om deltakerne?Les her.

Ønsker å vise hva han er god for sammen med andre nordiske talenter

Nordmannen forteller at forventningene hans personlig er å vise hva han er god for sammen med de andre nordiske talentene, som blant annet består av flere tidligere Telenorliga-spillere, slik som danske Wendelbo og Reje, samt Blomster finn.

– Jeg håper de også kommer til å ta i betraktning det som skjer «bak kulissene» og ikke bare resultatene som vises på skjermen, siden mye av min styrke ligger der, sier Nyheim.

Han fortsetter med å fortelle at han kjenner til de to andre Support-spillerne, og at de begge er svært gode mekaniske.

– Wendelbo er nok den mest erfarne supporten der foruten meg selv, sist jeg møtte han var i finalen i finalen til Challenger Series-kvalifiseringen, hvor jeg slo ham 3-0. Doss kjenner jeg ikke så mye til utenom fra SoloQ. De er begge mekanisk gode, men jeg vet ikke hvordan de er i lagsammenheng, sier den norske support-spilleren.

SLIK FUNGERER DEN NORDISKE TALENTSPEIDINGEN (NORDIC SCOUTING GROUNDS):

Vis mer

Første dagen blir lagene mikset til tre lag, innen lørdag vil det være to igjen, og på søndagen vil kun den beste spilleren i hver sin respektive rolle stå igjen. Disse fem spillerne vil automatisk bli invitert til den europeiske talentspeidingen, European Scouting Grounds.

– Jeg syntes det er helt fantastisk at slikt arrangeres

Det er ikke første gang at en såkalt Scouting Ground arrangeres, hvor spillere får muligheten til å vise seg frem for internasjonale lag, målet er at spillerne vil kunne plukkes opp av LCS eller Challenger Series lag, som enten ekstra-spillere eller start-spillere. August «Quixeth» Nyheim forteller at denne muligheten er helt fantastisk for mer ukjente spillere.

– Jeg syntes det er helt fantastisk at slike ting arrangeres. Spesielt for spillere som ikke har en karriere allerede, siden de da får mulighet til å vise hva de er gode for foran et stort publikum. Noen spillere er veldig kjente fra før av, så de har ikke så mye bruk for et slikt arrangement, men for de som trenger det er det helt utmerket, sier Nyheim.

Har du noen avsluttende tips til spillere som ønsker å gå internasjonalt?

– Om du har lyst til å ta steget vidre ut fra den norske scenen, og du er god nok, er det viktig med nettverking. Det er viktig å bli kjent med andre i det «høyere elo» miljøet og få navnet ditt ut der. Med mindre du har et ekstremt talent vil ikke tilbudene komme til deg, men du må jobbe for dem. Ikke vær unødvendig frekk og få et godt rykte blant andre «høy elo» spillere så vil tilbudene fra internasjonal e-sport lag renne inn! forteller August «Quixeth» Nyheim avsluttende.

Spenningen starter fredag 19:00 og pågår frem til 23:00. På lørdag og søndag starter det hele 14:00 og varer frem til 19:00. Mer info kan du finne her.

Dersom du ønsker å følge med på Quixeth og den danske armadaen, så kan du se kampene på Copenhagen Flames twitch.tv kanal her.

Siste fra forsiden